søndag 18. oktober 2009

Skulle bare mangle..

en rektor på en skole i Bergen ønsker å forby hijab på skolen og jeg syntes at det er et veldig godt forslag fra rektoren.
Skulle jo bare mangle at et så undertrykkende plagg som hijaben er skulle være forbudt på en skole.
Lær de unge jentene at de er verd noe og at de er like gode som guttene i steden for å undertrykke dem på en slik måte.

Og hijab i klasserommet skulle iallefall vært forbudt. Ettersom jeg husker fra da jeg gikk på skole så fikk vi kjeft hvis vi satt med caps på i klassen og ikke ville ta den av. Hvorfor skal det være noe forskjell med hijab?

Og til de som sikkert kommer til å si at kors og slikt tull også må bli forbudt, et kors er ikke noe man bærer fordi at man MÅ og for å vise at man er mindre verd enn andre, det er noe man bærer fordi at man har lyst.
Sønnen min har ingen religiøse ting på seg, det er fordi at han ikke er oppdratt til å tro på eventyr.

Har skrevet det før og skriver det med glede igjen, mor mi var overlykkelig da hun endelig kom til Norge og kunne kaste slike plagg. Hun ønsker de ikke innført her i Norge også!
Nei til hijab i NORGE!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=575459
http://www.dagbladet.no/2009/10/18/nyheter/hijab/innenriks/atle_fasteland/8626113/
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/rektor-vil-ha-hijabforbud-2960034.html

11 kommentarer:

 1. Er helt enig med deg! Jeg ble tvunget til å gå med hijab av mine foreldre(far) da jeg gikk på skolen. Nektet jeg så ble jeg slått!! Og jeg blir så sur hver gang jeg ser en selvhatende venstreraddis(har sett på noen av de andre bloggene på vg) stå og hyle om diverse ting når noen ønsker å forby et slikt hodeplagg fra helvete, for de har ikke peiling på hva de snakker om, alt de ønsker er å være så "politisk korrekte" som de overhode klarer og enda litt mer. Kvalmende!

  Jeg er selv blitt gammel nok til at jeg har flyttet hjemmefra og nå går jeg aldri med hijaben lenger, den har jeg kastet så jeg forstår godt gleden din mor følte da hun kunne kaste sin :)

  SvarSlett
 2. Jeg er glad som går med hijab :-) Å forby hijab er antidemokratisk og imot det liberale demokratiet. Norge er ikke Iran, Kongo eller Somalia.

  SvarSlett
 3. Niqab er forbudt ved el Azar universitetet i Kairo. Dette er Egypts religiøse høyborg. Når disse forbyr studenter og lærere å dekke til ansiktet - så er det et stort varsko til lille sekulære Norge, som ønsker å gjøre alle til lags...
  Karim

  SvarSlett
 4. Takk for at det i det minste finnes noen som dere. Desverre synes jeg det er altfor langt mellom dem som legger vekk slike idiotiske påfunn, men står på barikadene for å få bruke det over alt i det norske samfunnet.

  Utviklingen går desverre raskt i fullstendig feil rettning og de som får lide mest av det er sikkert dere "moderate muslimer" (som per definisjon har lagt religionen bak dere). Det er viktig at dere kommer til orde istedetfor at vi skal tro at Islamsk Råd Norge er den eneste toneangivende for innvandrermiljøer.

  SvarSlett
 5. Ikke for å være for "politisk korrekt", men skal ikke de som vil gå med hodeplagget få lov til det?

  SvarSlett
 6. Om de muslimske miljøene ikke gir sine kvinner frihet til å leve som de selv ønsker og er tydelige på at de er verdifulle mennesker, så er det åpenbart først og fremst en utfordring disse miljøene må ta tak i selv. Dette er ikke noe som skal påtvinges fra det offentlige. Og, jo, det har en sammenheng med om man skal få lov til å vise religiøs identitet i form av turban, kors, satanistsymboler osv å gjøre. Hvis noe skal forbys, må også det andre forbys. Et slikt autoritært samfunn vil ikke jeg ha!

  SvarSlett
 7. Vi har en gammel regel i Norge og det er at naar en gaar inn i et hus, saa tar en av seg luen. Dette er av ren hoeflighet og dermed ser jeg ikke noen grunn til at noen faar baere hodeplagg, mens andre ikke!

  SvarSlett
 8. Kan muslimer kreve å få gå med spøkelse plagget sitt så kan jeg kreve at sønnen min kan gå med vikinghjelm hele dagen på skolen hvis han ønsker det.

  Eller jeg kan gjøre det på den muslimske måten, tvinge han til å gå med vikinghjelm..

  SvarSlett
 9. Tenk, hva dere tenker om andre mennesker,vi sikher har stor respekt til alle mennesker.fordi sikher er nøytrale folk i samfunnet.Hvis domstolene får som de vil,er trist.De undertrykker oss, vi som sikher følger relgionen vår.Norge går på feil retningen.Det er ikke felleskap.

  SvarSlett
 10. Anna, på noen skoler har ikke lærere lov til å gå med kors eller andre religiøse symboler. Hvorfor skal vi da tillate at kun ÉN bestemt gruppe skal få lov til å ha på seg et slikt religiøst plagg ellers? Hvis ikke noen får lov til noe, skal heller ikke de andre.
  OG en ting til, hvorfor er NOEN muslimer MER fundamentalistisk religiøse enn de er i hjemlandet?
  VI må tilpasse oss hvis vi bosetter oss i et muslimsk land! Mens de gir blanke og tvinger sin religion ned over ørene på oss!

  Vil de absolutt gå med hijab får de gjøre det hjemme! Hijab ute fører til MER diskriminering!

  SvarSlett
 11. Hver gang hijab er oppe til debatt, kan man høre særlig Bushra Ishaq, nærmest på autopilot gjenta ordet religionsfrihet. Hva med religionsfriheten til jentene som blir påtvunget hijaben, og islam? Eller er det kun foreldrene som har religionsfrihet?

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)