onsdag 9. september 2009

Helt greit, bare å betale..

Det er bare for Norge å betale den summen Kongo ønsker i erstatning.
Men da vet vi det at neste gang en fra Kongo dreper noen her i Norge eller resten av verden (som sikkert ikke er så veldig sjeldent) så sørger man for å saksøke de tilbake eller ilegge de sanksjoner.

Værre er det ikke.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=579924

48 kommentarer:

 1. Synes det er rart at du er mot den rødgrønne regjeringen, hvis høyre/frp hadde hatt makta da din failie ville flytte til Norge, hadde dere ennå bodd i Pakistan

  SvarSlett
 2. Sanksjoner mot Norge? he,he nå var det sikkert mange som blei skremt.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg tror ikke det ville vært no lurt å betale. Da blir det farlig å være norsk og reise rundt i verden! Nei, jeg håper Norge står på sitt og ikke betalert - selvom du har et poeng i at da kan også vi kreve noe tilbake :p

  SvarSlett
 4. Dummeste jeg har hørt

  SvarSlett
 5. hvorfor skal vi betale? Det er det samme som å innrømme noe vi ikke er med på.. Dummeste utsagn ever!!

  SvarSlett
 6. Dette kan jo ikke bare gjelde Kongo? Det finnes veldig mange invandrere med forskjellige nasjonal bakgrunn. Vi får begynne å kreve erstatning for alle invandrere vi har sittende i våre norske fengsel, dømt for drap/voldtekt osv osv.

  SvarSlett
 7. betaler norge 5 øre til kongo flytter jeg!

  SvarSlett
 8. Sant, logikken er urokkelig...

  SvarSlett
 9. Bare å betale?? Er du helt tjukk i huet?
  Skal du betale da, eller..?
  Å betale vil bare åpne for at andre griske nasjoner, som tror det vil være en enkel måte å bli rik over natta på, ved å "dømme" tilfeldige turister og Norge for alskens, i en heller urettferdig rettssak, om man kan kalle det det.. Disse to er nok ikke helt uskyldige heller, og Norge som stat skal da heller ikke være ansvarlig for hva det nå er de har gjort eller ikke gjort, men en rettferdig sak burde de ha, og absolutt ikke noen dødsstraff!

  SvarSlett
 10. Problemet er vel at de ikke har helt riktig oppfattning av virkeligheten. Pluss at Kongo ikke har penger. BNP er mye lavere enn landets utenlandsgjeld. Men i prinsippet er du inne på noe. :)

  Sigg

  SvarSlett
 11. intressant om den samme taktikken hadde blitt inført ved krig også ;)

  SvarSlett
 12. Anonym 17:28 : Trenger et land arbeidsinnvandring så trenger de arbeidsinnvandring samme hvem som sitter med makta. Kan ikke se at programmet til hverken FrP eller Høyre sier noe om å nekte arbeidsinnvandring?
  Vi kom tross alt ikke til Norge som snyltere og "asyl"søkere..

  SvarSlett
 13. det kan være idiotisk å betale noen penger til Kongo... da kan de lære at det er bare å fange noen hvite turister så kan de tjene seg rike på jukse rettsaker og gigantiske erstatnings krav... og dette kan gjøre alle de afrikanske land, ikke bare Kongo...

  ... det er kjent sak at afrikanere ikke liker særlig å jobbe og de er vant å bare få penger fra vest uten å bevege en finger... ellers bruker de tiden på å pare seg så mye som mulig slik at om kort tid blir en kjempe overbefolkning her på jorda og igjen grunn til flere krig og miljøskader...

  http://agentprovokativ.vgb.no

  SvarSlett
 14. Sanksjoner mot Norge - Kongo kan nekte å ta imot bistand!

  SvarSlett
 15. Norge skylder ikke Kongo fem øre.

  SvarSlett
 16. Ikke alle som helst forstår poenget i det jeg skreiv i denne bloggen, men det er jo også personer som synker ned til personangrep :p

  SvarSlett
 17. Norge skal legge seg på den linjen som USA står for. Vi betaler ikke terrorister!

  rettsaken som vi har vært vitne til viser at en i Kongo ikke helt har forstått selv de prinsippene i en rettsstat!

  Norge må snarest innføre visumplikt for Kongolesere.

  SvarSlett
 18. Mener Norge så absolutt har middler til å betale en regning av dette kaliberet, Vi deler den på det Norske folk, og regningen blir 80 kr fra hver av oss eller nesten en hamburger meny.

  SvarSlett
 19. Vi kan bare nekte. Hva har de og komme med?

  SvarSlett
 20. Hvis jeg ikke tar feil, så tror jeg du brukte sarkasme, for å vise et poeng. Et godt poeng, vell og merke.

  SvarSlett
 21. IKKE BETAL !!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 22. Bør ikke betale da inrømmer de spionasje..

  SvarSlett
 23. Sånn seriøst jeg blir lei denna kongo saken for at jeg ser på de 2 drapsiktende ikke norske for dem er sikkert fra polen eller andre land, ser jo det lett på navnet dems, synnes dems land kan ta det opp med kongo og ikke norge

  SvarSlett
 24. Norge betaler allerede drøye 100 millioner til Kongo hvert år.
  Vi kan dermed be om en nedbetalingsplan over ca. 3 år.
  Best vi gjør det..., ellers så blir det jo sanksjoner fra Kongo.

  SvarSlett
 25. Det eneste vi som NATO land bør gjøre etter at disse ape menneskene truer med sanksjoner mot OSS er å teppe-bombe dem tilbake til steinalderen, noe som de rent teknisk ikke er så langt ifra!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 26. Vi gir 125 millioner hvert år i u-hjelp til Kongo!!!

  SvarSlett
 27. Er det noen som har oversikt over hvor mange drap som har blitt begått av kongolesere i Norge?
  Er kongolesere mer kriminelle enn andre rundt omkring i verden?
  For de som ikke har skjønt det så var det Frp som åpnet for arbeidsinnvandring gjennom Schengen avtalen.
  Pakistanere kom som arbeidsinnvandrere for en god del å siden før Schengen var påtenkt.
  Jeg går ut ifra at bloggern ikke mener det alvorlig at vi bare skal betale. Det var bare for å komme med oppfølgingskommentaren sin om at det bare er å kreve penger fra Kongo at han sa det.
  Dette for å mistenkeliggjøre kongolesere på en eller annen måte. Det er greit å gi noen spark til folk som kommer fra et land som krever penger av Norge eller bruke dette som ironi for å poengtere urimeligheten i utsagnet.
  Når det gjelder denne debatten i forskjellige blogger og avisdebatter så kan man bare se på gribbene som har sirklet i lufta lenge og som bare stuper ned nå som de værer blod.
  Det er nesten litt morsomt å se.
  Nå skal vi bombe Kongo, trekke bistand, sende hjem kongolesere og ikke minst sende militære ned for å befri French og Moland.
  Støre er veik siden han ikke har gjort dette for lenge siden.
  Det finnes ganske mange idioter rundtomkring ser det ut som.

  SvarSlett
 28. Forbanna dritt land.

  SvarSlett
 29. For et land som utnytter enhver mulighet til å kreve penger av andre (som Russland, f.eks.) bør Norge ikke vurdere å betale engang. Vi gjør som Ronald Reagan sa da han ble president: Dersom noen tar gisler i hensikt å presse Staten USA, vil vi aldri imøtekomme et slikt krav. Da stoppes forsøkene før de får startet...

  SvarSlett
 30. tror nok de fleste skjønner at bloggern her kjører en liten spøk da,,hallo, hvem kan på hånden på hjerte si at de faktisk er skyldige da, etter å ha lest media, og dette kan være en måte på utpressing og da, man vet jo aldri om de har blitt presset til å vaske blodet i denne bilen, jeg ville og smilt hvis jeg hadde en gunner til hodet, jaja,

  SvarSlett
 31. vi gir 120 mill i året til kongo,,,,det dem sier om oss er frekt,anklger norge for spionasje osv osv. trekk hele u hjelpen tilbake om ikke det blir en normal rettsak der nede

  SvarSlett
 32. Norge gir sikkert en del penger i støtte som blir brukt i kongo... hva med å kutte den??

  SvarSlett
 33. Hahaha.. Staner Staner på veggen der, fortell meg hvor mange dumme mennesker det finnes i landet her.
  Samtykker med innlegget fra Anonym, 9.sept. 22:19.

  Dumme folk finnes over alt. Alle har lov til å prøve seg. Dette er jo langt fra så absurd at USA gikk til angrep på Irak, uten tillatelse fra NATO og FN. Men dem sa. let's do it, så får vi se hva som skjer. Hva skjedde? nothing..

  http://www.webbusiness.no/webprivat/usa/index.pl?ArtID=irak-ansvar&grID=130

  Mye latterlig skjer i verden. Så om Kongo prøver seg, overrasker meg overhodet ikke.

  Lite sannsynelig at vi har en organisasjon i Norge slik som vises i "Prison Break", selv om PST gjerne vil ut å bruke terrorparagrafene på små b og a gjeng valper.
  Men en ting er sikkert, De 2 dømte er nok ikke uskyldige. Selv er jeg imot dødstraff, men kun for å poengtere. Flaks for dem at Kongo ikke praktiserer dødstraff, fordi det er jo det som alltid blir tatt opp i innvandrerdebatter her i landet. Man skal følge lover og regler i det landet man bor i. Så om dem begår drap der, må dem regnes med å idømmes i henhold til Kongos lover.

  Shobbiz

  SvarSlett
 34. Det er bare å legge seg fullstendig flate, innrømme alt, å betale Kongo 360 millioner kroner....

  SvarSlett
 35. Hehe syntes egenlig ikke vi skal gi denne saken så mye mer oppmerksomhet. Norge kommer ikke til å betale, det burde alle forstå. Men noe må man jo blogge om :)

  SvarSlett
 36. veeel, hvis det er slik at den norske stat faktisk ér skyldig i spionasje, så syns jeg vi heller burde diskutere hvordan vi best kan nyttiggjøre oss av all den hypermoderne informasjonen vi sikkert har funnet i Kongo! Nye vannhull, bedre hus, det nymoderne og overlegent millitæret, for ikke å nevne infrastruktur osv! Vet dere hva? betal 60 millioner dollar, røverkjøp!

  Ps: så kutter vi u-hjelpen selvfølgelig...

  SvarSlett
 37. Kongo må sette seg inn i selve saken når det gjelder erstatning fra Norge. Det er en ønsketenkning. Kongo vil ikke få noe internasjonalt gehør for et slikt krav. Å trekke bistanden som ytes til kongo kan jo være et middel for å få myndighetene der på banen. Da i form av presidenten. Kongo er et korrupt land som så mange av de andre landene i afrika. Det er ikke usansynlig at en vesentlig del av all bistand havner i lomma på presidenten eller andre i hans krets. Truer man med å stanse bistand er det mange der nede som taper inntekt. Det kan bidra til at disse nordmennene får en rettferdig rettssak. Har de drept denne sjåføren bør de selvsagt straffes for dette, men i en rettferdig rett, med reell mulighet til å forsvare seg. Disse to er ikke "Gutta på tur" akkurat.

  I etterkant av dødsdommen er det jo fremkommet at nordmennene er etterlyst i Uganda også. Man kan jo bare lure på om Uganda akter å prøve samme stuntet med utpressing mot Norge slik Kongo gjør dette. Ett er sikkert, dette blir spennende å se fortsettelsen av og hva det munner ut i. Norge bør uansett ikke betale en øre.

  SvarSlett
 38. det er jo en kjent sak at norge er et land som gir etter...gud forby at vi "går mot strømmen"..

  SvarSlett
 39. Vi blir rike alle sammen om vi skulle saksøke alle lands innvandrere som har drept og drapstruet nordmenn. Symbolsk sum på 1 dollar pr kongoleser? Vel, en sliik sum ville vel bli 1000 dollar til hver nordmann her i landet? Bare for å sette verdien på menneskene i forhold til hva de er verdt.

  SvarSlett
 40. passe sikker på at det er en teskje ironi her, jeg er enig i at vi bare skal betale i vei.. mer er bedre.. får vi en presedens for at hver gang noen utlendinger kommer til norge og gjør noen vondt så bare saksøker vi landene dem kommer fra og vil på den måten fortsatt være søkkrike etter olja tar slutt ;P

  SvarSlett
 41. De jævla nugatti trollan kan bare ryke og reise!
  Klage på at norge spionerer og driver kriminell virksomhet i deres land? HAHA dommeste jeg har hørt! Skal vi begynne å liste opp utallige kriminelle handlinger som våre innvandrere har påført oss i Norge? I Oslo (alltså norsk hovedstad) er det jo bare innvandrere som driver med voldtekt...Prosent antallet ligger på: 100% av voldtekts-saker er gjennovført av utlendinger! (det er i oslo vel å merke)Å her i steinkjer har vi voldssaker som omhandler utlendinger daglig. Er ikke lenge siden en jente ble stukket i øye av en innvandrer med sprøyte, men krever vi erstatning? (eller noe som hellst?) NEIDA! Stemm FRP! UT MED KRIMINELLE INNVANDRERE SOM IKKE GJØR EN DØYT Å SNYLTER PÅ STATEN OG NED MED SKATTEN!

  SvarSlett
 42. De kan vel alltids betale de 360 millionene, så kutter vi PERMANENT de 270 millionene Kongo årlig får i u-hjelp. Så kan de ærlig talt ha det så godt! :)

  SvarSlett
 43. send en atombombe dit..den koster vel rundt det dem skal ha i penger..bare husk å sende den med litt go fart :)

  SvarSlett
 44. Stopp all bistand til Kongo !!!!!!!!!!

  SvarSlett
 45. super dust, så da er det bare å kidnappe nordmenn over hele verden å kreve løspenger.

  SvarSlett
 46. man skal vel ikke dømme de to norske der nede som skyldig eller uskyldig. Kongolesisk og norsk media vrir dette akkurat som de vil.
  Kongo og Uganda f.eks har mange andre lignende selskap som "SIG" der nede. Og disse landene beytter seg av det fordi kriminaliteten der nede er ekstrem høy. Så kan det diskuteres om man skal ta itak utrykket "fight fire with fire" eller om man skal prøve gå den juristiske veien.

  Problemet da blir vel at 90% av kongolesiske folk ikke vet hva det er engang. Disse landene burde belagt seg i et verdig demokrativ for 100 år siden.

  SvarSlett
 47. Hele saken er en stor kultur kolisjon. I store deler av Afrika er det nesten en æresak å lure noen i en handel eller på annen måte gjøre en "vri" for å tjene mye penger. Selv en kjetring får heltestatus. Aktor og Kongoleserene ser overhode ikke på dette på samme måte som vi gjør og får de litt er de fornøyd. Mest sansynlig vil adri den vanlige Kongoleser se noe til den ene dollaren som de forlanger. Ser de noe til pengene er det fordi Rollsen til presidenten er blitt byttet ut med en ny Rolls, bare to meter lengre en den gammle.

  Desverre er er det for mange med høyskole og universitetsutdannelse i regjeringskvartalet til å se at det er en annen kultur og tenkemåte. Dra til Kongo for å bo og arbeide som en vanlig Kongoleser så forstår de kanskje litt mer av kulturen deres.

  Helt enig i å trekke all u-hjelp, det meste går vel inn på kontoer til korrupte ledere uansett.

  Hilsen
  Robotman.

  SvarSlett
 48. Hvorfor ikke avregne beløpet Norge er dømt til å betale mot nødhjelpen vi har sendt dem? Alt skal gjøres opp. Regner med vi da blir sittende med et betydelig utestående beløp i Kongo hvor de må betale til oss.

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)