fredag 24. juli 2009

Hvorfor absolutt rasisme?

Hvorfor frykter politiet at det er rasistisk motivert med en gang afrikanere/innvandrere blir utsatt for vold ol.?
Hva med alle de angrep mot hvite nordmenn utført av afrikanere/innvandrere hvert år, hvorfor er det ingen som snakker om at de er rasistisk motivert?

Jeg kjenner langt flere rasistiske innvandrere enn det jeg kjenner rasistiske nordmenn og det er selv om jeg kjenner langt flere nordmenn enn innvandrere. Så hvorfor er det slik at når noen hvite gjør noe jævlig noe mot en utlending så er det rasisme mens når en utlending gjør noe jævlig noe mot en nordmann så er det bare "slikt som skjer"?

Ta alle overfallsvoldtektene mot norske kvinner de siste årene, kun utført av innvandrere og det er det mye rasisme bak, for en voldtekt har ikke noe med seksuell nytelse å gjøre, det har med å straffe en person og påføre personen skader..

Nå må det snart bli slutt på at alt skal være så politisk korrekt hele tiden, jeg er lei av å tilhøre en gruppe mennesker som blir behandler med silkehansker og dermed diskriminert. Hvorfor skal jeg behandles bedre enn nordmenn her i Norge? Det finnes ingen grunn til det, men det syntes tydeligvis de rødgrønne og ikke minst orginasasjoner som sos-rasisme.

Rasisme går i utgangspunktet like mye begge veier, men jeg føler at i norge så er det mer rasisme mot hvite enn motsatt.

http://www.dagbladet.no/2009/07/24/nyheter/knivstikking/rasisme/7340984/
http://www.dagbladet.no/2009/07/24/nyheter/innenriks/rasisme/vold/brann/7332500/
http://www.dagbladet.no/2009/07/23/nyheter/kniv/innenriks/2400/politi/7330469/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=564418
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2827341.ece

39 kommentarer:

 1. Fordi det VAR rasisme i dette tilfellet.

  http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article1356059.ece

  SvarSlett
 2. Ser ikke noen plass der at det VAR rasisme. Javel, de har blitt utsatt for rasisme før, det har jo jeg også men det betyr ikke at hvis det kommer en nordmann inn i huset mitt i kveld, stikker meg med en kniv og setter fyr på huset mitt så er han rasist. Hvor er logikken i tankegangen der?

  Kall det rasisme når gjerningsmennene blir dømt for rasistisk angrep, IKKE før. Eller er du av den type person som forhåndsdømmer andre? da er du ikke bedre enn rasistiene selv.

  SvarSlett
 3. JEG er ett hundre prosent enig med deg!
  Jeg har mange venner med minoritets bakgrunn, jeg har mange venner som har vært både asylsøkere og venner som har en rot i harde kriminelle miljøer her til lands. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver om den økte rasismen mot oss nordmenn...
  Mange av mine venner sier tilogmed "om du ikke hadde vært en venn av meg, hadde jeg smelt deg ned som resten av de jævla potetene". Jeg føler det sier litt, selv om jeg selv ikke føler meg truet, så vet jeg at rasismen er der, men INGEN tør snakke om den, ingen tør å putte den på agendaen, for rasisme mot hvite nordmenn er tabu!

  SvarSlett
 4. dette var rasisme, jeg bor selv i klæbu og her er det absolutt ikke godtatt og være av annen opprinnelse enn norsk har det virket som ved flere anledninger.. helt sykt..blir provosert!

  SvarSlett
 5. La meg bare si det slik at det er en god del rasisme i Klæbu, og at det derfor er trolig at dette også var gjort av rasister. Jeg synes det blir litt for tilfeldig ellers.

  Hver sin mening, selvsagt, og generelt sett går det selvsagt ikke an å mene at vold utført mot innvandrere/mørkhudete MÅ være rasisme, der er vi enige :)

  SvarSlett
 6. "Hvorfor frykter politiet at det er rasistisk motivert med en gang afrikantere/innvandrere blir utsatt for vold o.l ?"

  Det gjør de ikke. Å fremsette en overdreven påstand, for så å bruke denne påstanden som 'bevis' for at meningsmotstandere ikke er menings-berettigede fordi de har så outrerte meninger, kalles stråmannstaktikk.

  Det regnes som en tvilsom form for debattteknikk.

  I dette tilfellet har politiet sagt at dette _kan_ være rasistisk motivert.

  Det er ikke en urimelig påstand gitt at dette paret tidligere har vært utsatt for angrep som ser ut til å være rasistisk motivert.

  Det er vanskelig å tolke det som annen enn rasisitisk motivert når en 17-åring ringer på døren, tar kvelertak på den som åpner og skriker "jeg skal drepe dere negre".

  Men det er ikke noe grunnlag fra å ta dette spesifikke tilfellet videre til en underforstått generell påstand om "vold mot mørkhudede fra hvite blir _alltid_ påstått å være rasisme, mens vold mot hvite fra svarte aldri påstås å være rasisme".

  Eller for å si det du prøver å insinuere med klare ord : "de folka der (mørkhudede) får bedre behanding enn oss hvite".

  En temmelig standard replikk fra folk i gruppen "jeg er ikke rasist, men ....."

  /S

  SvarSlett
 7. http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article1326528.ece

  SvarSlett
 8. Jeg likte innlegget ditt og jeg har hørt om denne vinklingen på rasisme før. Det er jo noe man ikke tenker så mye over, og som kritthvit nordmann er det ikke så mye jeg hører noe om siden det som regel er det jeg vil betegne som "bakromsrasisme" i den grad det ofte begynner som snakk blant likesinnede i enkelte miljøer.

  Media fokuserer aldri på rasisme blant minoriteter, kun mot dem og det gir oss vel et mindre nyansert bilde på hva som faktisk snakkes om i disse miljøene.

  Bra blogg, jeg linket til deg fra min blogg på http://blog.boldevin.com

  SvarSlett
 9. Du er virkelig syk i hodet ditt.

  Du er heller ikke pakistaner, men en nordmann på trygd med altfor mye tid til å sitte å skrive en sjuk blogg.

  Få deg en jobb og vær til nytte for samfunnet, din jævla idiot.

  SvarSlett
 10. SelfQlgelig gaar det rasisme begge veier. Men man prQver i utgangspunktet aa konsentrere seg om aa lindre rasismen blandt majoriteten, med tanke paa at det er den som dominerer, eller har stQrst innflytelse. Rasisme blandt minoritetsgrupper er ogsaa et problem, men det er ikke samme type rasisme det er snakk om. Naar det kommer til en nordmanns hat, er det ofte patriotisk, eller nasjonalistisk preget. Men naar det kommer til en innvandrers hat, er det mer internt, og innenfor visse grupper. Men misforstaa meg ikke, rasisme gaar begge veier.

  (Engelsk tastatur)

  SvarSlett
 11. Tenk om de afrikanerne hadde gjort noe faenskap eller noe, Kansjke bare litt god gammeldags payback

  SvarSlett
 12. Rasisme er like forkastelig og feigt og uintelligent om det er på den "ene" eller den andre siden.
  Rasisme på den ene siden unnskylder ikke rasisme på den andre siden.
  De fleste menneskene er ikke rasistike. Verken utlendinger eller nordmenn. Ikke ødelegg for oss som ikke er rasister gjennom å sette opp folkegrupper opp mot hverandre gjennom å bruke rasistene som eksempler for hver av folkegruppene.

  Det er så uintelligent og på et så lavt nivå. Nå snakker jeg bare om deg og til deg og ikke hele den gruppen du hører til.
  Forstår du ...........ser du poenget?
  Sikkert ikke.

  SvarSlett
 13. Vet du hva? Man burde kalle en spade for en spade! Utfra andre saker kan du ikke bedømme denne saken! Det henger jo ikke sammen i det hele tatt. Hva har denne afrikanske familien å gjøre med overfalssvoldtektene utført av innvandrere? Du av alle burde slutte å generallisere, og heller fokusere på hvert menneske som enkeltindivid og ikke grupper! Jeg håper du forstår poenget mitt.

  Hilsen Tim

  SvarSlett
 14. Er det noen ville tenkt at dette var et angrep med bunn i etnisk hat, dersom de angrepne var samer? Hva dersom det var angripere med brune øyne som angrep noen med blå?
  Hvorfor skal det umiddelbart være rasisme som står bak når en med "nordisk utseende" angriper en som er mørk?
  Hva vet vi om bakgrunnen? For alt vi vet kan mannen i huset ha voldtatt søsteren til den ene angriperen?!
  Ethvert angrep på mørkhudede er ikke nødvendigvis rasisme!

  Vi får bare vente i 30år, så er det vi "nordiske" som får prate om rasisme, for da er det vi som er minoriteten :-(

  SvarSlett
 15. Må le litt av Ola lenger oppe her..
  "Du er virkelig syk i hodet ditt.

  Du er heller ikke pakistaner, men en nordmann på trygd med altfor mye tid til å sitte å skrive en sjuk blogg.

  Få deg en jobb og vær til nytte for samfunnet, din jævla idiot."

  Bare fordi at jeg ikke er som den typiske innvandrer så er jeg en jævla syk trygdesnyltende nordmann?

  For tiden, har du hørt om det som heter FERIE? Og har du hørt om SKIFTarbeid? Sikkert ikke i den lille bolba du sitter i.

  SvarSlett
 16. Sier ikke det er riktig, men er dritt lei at de spiler hele tiden på rasisme og for som de vil til slutt. En hvit man kan ikke engag hoste i narheten av dem uten å bli stemplet som rasist.
  Er selv utelandsk. Nordmen bør våkne.

  SvarSlett
 17. Malplasert rumpekyssing! Du er og forblir en pakkis! Pakistanere og generelt muslimer er de som voldtar! Ja til innvandring bare det ikke er muslimer!

  SvarSlett
 18. Helt enig med i Invandreren! Rasisme er et ord som blir slengt ut i hytt og pine, det blir regelrett misbrukt. Det finnes desverre alt for mye rasisme her i landet, men det er like viktig å fokusere på rasismen som går "den andre veien", dvs, rasisme mot etniske nordmenn. Jeg har ALDRI sett ordet "rasisme" bli brukt når innvandrere utøver vold mot nordmenn. Ikke ved en eneste anledning står det skrevet; "overfallsvoldtekten kan være rasistisk motivert".
  Hvorfor er det slik?
  Hvorfor forskjellsbehandle?
  Er det ikke akkurat DET som er rasisme? Å behandle en gruppe mennesker anerledes pga etnisitet og "rase", det er jo nettop det som er rasisme!
  Alt skal være så forbanna politisk korrekt! Veldig få utøver forøvrig så mye rasisme som, ironisk nok, SOS-rasisme, hvertfall i følge definisjonen "rasisme". Det kan ikke være lett å være innvandrer i Norge, med et ønske om integrering, når alle instanser skal sy puter under armene på en hele tida, og gå alle som snakker til en etter i sømmene for å lete etter mulige rasistiske kommentarer. Og skal man uttale seg offentlig om innvandrere bør man velge ordene med omhu, ellers vil en lett havne i rasisme-båsen.

  Nei, noe er galt, veldig galt! Jeg tror innvandrere generelt er dårlig tjent med beskyttelsen de finner bak ordet, begrepet og den ugjennomtrengelige festningen "rasisme".

  SvarSlett
 19. Jeg ble overfalt av 2stk innvandrere, visste hvem det var, anmeldte de til politiet for overfall og rasisme, som det var i mitt tilfelle, hørte ikke noe mer om det, så ikke noe om det i VG. Jaja sånn er det å være født med feil farge i norge, fargen hvit!

  SvarSlett
 20. Hvorfor må nordmenn som deg, late som om dem er pakistanere, kun for å få mer cred rundt sine rasistiske ytringer? Enten er du Tommy Sharif, eller så for du komme med din identitet for kun da vil jeg ta deg seriøst.
  Jeg kan utgi meg for å være en kineser, afrikaner, inder, somaler, uten at noen vil ha mulighet til å verifisere min identitet. Kom ut av skapet, ingen innvandrere vil skade deg. Men det tør du nok ikke... Chiiiiiiken...

  SvarSlett
 21. Anonym 14:01 : ja jeg er pakkis, men ikke muslim.
  Og jeg her helt enig med deg, muslimsk innvandring MÅ stoppes.

  Anonym 16:15 Hvor har jeg liksom kommet med rasistiske ytringer?
  Om du tar meg seriøst eller ikke bryr jeg meg egentlig fint lite om. Og du må for min del utgi deg for hva enn du måtte ønske, jeg utgir meg for det jeg er. En pakistaner som har åpnet øynene og som kan le av mine egne.

  SvarSlett
 22. Rasisme går begge veier og det er sant. Dog sitter jeg her og ler av den såkalte innvandreren av pakistansk bakgrunn som spekulerer om en sak som han vet ingenting om. Problemet med rasisme er at innvandrere er avhengige av oss nordmenn og derfor er de mer utsatt for rasisme enn vi er. For eksempel se på arbeidsmarkedet. Etter å ha sendt ca. 50 søknader om lærlingsplass fikk kompisen min avslag på absolutt ALLE søknadene og han var klassens beste elev. Mon tro, hvorfor han fikk avslag på søknadene sine? P.S Jeg hadde snittkarakter 3, men fikk lærlingsplass. Hilsen Christian T.

  SvarSlett
 23. En sak jeg vet ingenting om? Og hva spekulerer jeg i?

  Jeg vet at 2 hvite har brutt seg inn hos en aferikansk familie, rispet kona i huset med en kniv og så satt fyr på huset. Vet du noe mer enn alle andre som kan tilsi noe som helst at det er rasisme eller ikke?
  Om det er noen som spekulerer så er det de som tror det er rasisme som er grunnen. Jeg sier ikke at det ikke er rasisme, men jeg sier iallefall ikke at det er rasisme før de i det hele tatt får tak i gjerningsmennene.

  Jeg kan spekulere litt, 2 polakker er ute og går en tur rundt i et nabolag, de ser et hus de syntes ser greit ut å bryte seg inn i, de bryter seg inn, de blir overrrasket over at det er folk hjemme, de risper dama med en kniv, i panikk setter de fyr på huset og stikker.

  Er ikke det også en mulighet? Hvorfor skal venstrefolk alltid vinkle det inn på rasisme hver gang det skjer oss noe? Jeg klarer å ta vare på meg selv, slutt å diskriminer meg med å behandle meg som jeg er en unge som trenger beskyttelse mot de hvite folkene.

  SvarSlett
 24. Jeg hadde forresten et snitt på 2,6 og gikk rett ut i full jobb uten lærlingplass, hva sier det deg? Er det også rasisme eller diskriminering?

  SvarSlett
 25. En kriminell handling begått av en hvit mot en sort, er ikke automatisk rasistisk. Dersom denne løynen gjentas i det uendelige, vil den derimot skape grobunn for virkelig rasisme. Det bør de som slenger ut slike forutinntatte holdnigner tenke over. Useriøst å kalle dette rasisme. Det er en kriminell handling, så for etterforskingen vise hva det var.

  SvarSlett
 26. Mulig dette var rasisme, men også mulig det var frustrasjon? Jeg ser ut fra bildene at dette er en familie som jobber hardt og som har klart å skaffe seg en flott enebolig, og som dermed bidrar til fellesskapet. Men mange som kommer til landet bidrar dessverre ikke til fellesskapet, de utnytter fellesskapet - med norske politikers velsignelse. Dette angrepet kan ha vært resultat av frustrasjon over noe slikt, og dessverre så er det noen som ikke klarer å skille mellom de som utnytter systemet og bare får opp i hendene uten å bli stilt krav og ærlige hardt arbeidende innvandrere.

  SvarSlett
 27. Æ ser at det er mange folk her som snakkar pisspreik og særlig den såkalte innvandreren. Æ e frå Klæbu og æ dreit egentleg i alt. La meg leve og æ lar dykkja leve. Men då denne episoden skjedde, så ble plassen vår plutseleg kjent i heile Noreg. Den familien e godt kjent i nabolaget og den e stille som mus. Æ har undersøkt sjøl også! D æ fant ut var at d va faktisk rasisme og en ting til: Vi har ingen polakkare som æ veit om og æ veit masse om nabolaget vårt. Ja, og æ likte kommentaren til 24. juli 2009 14:01, men når det gjeldar din besvarelse så må du vite at du e den pakkis som kyssar våre rompar likavel og æ har større respekt for Krekar som går med hauet høyt oppe enn deg som e forræder til dine egne. Stem FrP, så får vi mindre rompeslikkare som denne "innvandreren" og orden i Noreg! Hilsar Arnfinn

  SvarSlett
 28. Hadde enda alle disse innvandrere vært som deg hadde vi ikke hatt dette problemet.

  SvarSlett
 29. i dette tilfellet hadde vel samme 17-aaring ved en tidligere anledning avlagt somalieren et mindre hyggelig besoek hvor han hadde kalt somalieren neger.i denne sammenhengen ser det nok ut til at det dreier seg om rasisme ja og det er noe jeg er i mot.hadde han f.eks kalt han muslim hadde saken vaert annerledes.religion er nemlig noe du velger sjoel og skal du frivillig dra paa deg et handicap som islam,ja da faar du ogsaa leve med foelgene av det hilsen clawdia

  SvarSlett
 30. Gud sa at Han kunne fylt både helvete og paradis med mennesker, men det ville ikke vært rettferdig. Derfor må mennesker fortjene paradiset og unngå helvete. Islam er en religion der du ikke har lov til å gjøre hva som helst. Det er mange regler og tester gjennom hele livet, men en ekte muslim tar det hele med et smil. Så når dere vantro gjør livet vårt vanskelig, anser vi det som en test fra Den Allmektige. Så vær så god å fortsette å snakke dårlig om oss generelt for vi vet at Gud er på vår side og dere blir straffet for deres handlinger enten i dette livet eller neste! Gud sa at dersom vantro gjør livene våre vanskelig, vil Han gjøre deres liv vanskelig. Et godt eksempel er USA som hadde det veldig bra helt til de begynte krigen i Afghanistan og Irak o.l. Hilsen En lykkelig muslim.

  SvarSlett
 31. Anonym 09:35 :
  Heldigvis så finnes det ikke noe etter døden slik du er hjernevasket til å tro. Det eneste som finnes er at man råtner og blir til ny næring for ting som gror i bakken, på lik linje med kudritt som bøndene spruter ut over jordene for at gresset skal gro.
  Når vi vantro gjør livet til dere muslimer vanskelig? Hahaha, hvem er det som kommer til Norge og krever at Norge skal tilpasse seg muslimer? Jo det er muslimer, så det er jo muslimer som gjør livet til oss vantro her i norge vanskelig, ikke motsatt.

  Og uansett om det er vantro i nærheten eller ikke så klarer jo muslimer å krangle med sine egne i steden for. (sunni og sjia muslimer) Nevn et muslimsk land det ikke er terror i..

  USA har forresten ikke hatt det bra de siste 50 årene.

  Hilsen en MEGET lykkelig vantro :)

  SvarSlett
 32. Du blir en kudritt(dine egne ord!), mens jeg skal feriere i paradiset. Det er også sagt at denne verden er skapt for de vantro og den andre for oss muslimer fordi vi har det vanskeligst med regler og lover som skal følges mens de fleste av dere driter i alt. For øyeblikket finnes det ingen land som jeg kan kalle 100% muslimske, så du kan si hva du vil for jeg bryr meg ikke. Det hadde også vært snilt av deg og resten av gjengen å slutte å klage på oss muslimer og begynne med seg selv. For eksempel, så bør dere slutte med drikkingen og andre uvaner og føde mer barn ellers forsvinner nordmenn om noen tiår. Foresten, så burdu du slå opp i historie ;)

  SvarSlett
 33. Mine egne ord? Når sa jeg det? Ja sa jeg får samme nytten som kudritt og det gjør du også.
  Nei du bryr deg ikke, for du er hjernevasket, enkelt og greit :)
  Den dagen det ikke er noe å klage på så skal jeg heller slutte å klage. At en muslim ber meg slutte å klage på muslimer er som at jeg ber en politi om å ikke gi meg bot hvis jeg bryter loven. Altså, slutt å fuck opp så mye og folk slutter å klage. Veldig enkel oppskrift egentlig.
  Drikking er en fin og gøy vane som jeg ikke kommer til å slutte med med det første :)

  Forresten, jeg kan historie og jeg må rette meg selv, USA(amerika) har ikke hatt det greit siden de fleste indianerene døde. Og Europa har ikke hatt det greit siden før de første muslimene kom og kommer ikke til å ha det greit før muslimene er borte fra europa igjen.

  SvarSlett
 34. Ikke for å støtte muslimer her, men du innvandreren sier en ting først, men så sier du en annen ting etterpå. Som for eksempel sa du at du hadde 2.6 i snitt og nå sier du at du kan historie... Med andre ord viser du hvor anti-smart du er. Jeg må si meg enig i at vi EKTE norske bør slutte å grine og gjøre noe med den muslimske pesten. Jeg som er en patriot har allerede sluttet å drikke og røyke, men har ikke fått barn ennå. NORDMENN våkn opp!!! Utifra statistikken så vil vi utdø innen 50 år hvis ikke vi føder minst 2 barn i hver familie. Skriver under på Arnfinn sitt innlegg. Hilsen Frank.

  SvarSlett
 35. Nå er det kommet fram at dette slett ikke var rasisme, men kvinnen diktet det hele opp.

  Hva sier alle de sinte menneskene som har skreket om rasisme i innleggene sine her inne nå?

  Ingenting! Tenkte jeg det ikke ;-)

  SvarSlett
 36. Anonym (24. juli 2009 02:05):

  "dette var rasisme, jeg bor selv i klæbu og her er det absolutt ikke godtatt og være av annen opprinnelse enn norsk har det virket som ved flere anledninger.. helt sykt..blir provosert!"

  Tillat meg å minne om at Klæbu og andre stedsnavn er egennavn; følgelig staves det med stor forbokstav.

  Annen opprinnelse enn norsk? Jeg ser ikke med blide øyne på at det (midlertidig) bor andre enn trøndere her i Trøndelag. Selv folk som hører hjemme i Jämtland har mer til felles med oss enn hva rogalendinger har. Mye mer, til og med. Ikke sånn å forstå at det er nødvendigvis noe galt med rogalendinger, vel å merke. Eller for den saks skyld portugisere eller meksikanere. Men vårt kjære hjemland heter Trøndelag - det er bare for oss trøndere - bare for oss som har trøndersk som morsmål.

  Hvordan skulle det bli om folk i Rogaland aksepterte at andre enn rogalendinger bodde der? Ja, for alt jeg vet kan det hende at noen av dem gjør det... Råtne egg finnes nok i ethvert hønsehus!

  Vi trenger innvandring/invasjon like mye som en gyngehest trenger trekkspill. Det gjør nok alle andre også.

  "Du trivelige Trøndelag, og svaret må bli ja" - heter det i vår nasjonalsang. Svaret må bli ja til blant annet separatisme. "Heller død enn rød", sier noen (helst på feil side av Atlanterhavet). "Heller død enn nordmann", sier jeg.

  SvarSlett
 37. Etter at nok en rasistisk innvandrer har spredt sine rasistiske løgner, for å piske opp en rasistisk hatstemning mot innfødte nordmenn med "nordisk utseende", så viser det seg nå at den afrikanske rasisten kun har diktet opp sine rasismeanklager, for hun er nå siktet av politiet for falsk anmeldelse.
  Nok en gang har det antirasistiske massehysteriet blitt pisket opp til uante høyder, med falske beskyldninger mot etniske nordmenn nok en gang.
  Antirasismehysteriet nærmer seg nå hekseprosessene i Middeladeren i hysteri og massesuggesjon. Snart blir nok millioner av hvitinger brent på bålene rundt omkring i Europa, i den forebyggende antirasismens navn.

  SvarSlett
 38. Anonym 06:06 skrev: "Ikke for å støtte muslimer her, men du innvandreren sier en ting først, men så sier du en annen ting etterpå. Som for eksempel sa du at du hadde 2.6 i snitt og nå sier du at du kan historie..."

  Hva har de to tingene med å si en ting først for å så si en annen ting etterpå?

  Hvis jeg fikk 6 i historie og 0 i engelsk, hva blir gjennomsnittet? Smartass :p

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)