søndag 2. august 2009

Jeg har et par eksempler til på dommer som er en skikkelig vits..

Iraneren som knivstakk og drepte den norske småbarnsmoren i Bodø, han ble bare overført til tvungent psykisk helsevern. En vits..

Polakken som sparket en nordmann til døde på åpen gate i Oslo, 4års fengsel. En vits.

Så mr. Salemi:
Bare fordi at gutten visst nok ropte rasistiske ting så betyr det ikke automatisk at straffen skal bli mye strengere.

http://www.dagbladet.no/2009/08/02/nyheter/rasisme/rettssak/innenriks/kriminalitet/7471835/

41 kommentarer:

 1. Det er heller ikke det han har sagt. Uansett er straffenivået for vold og voldtekt alt for lavt her i landet.

  SvarSlett
 2. Det er trist at man kommer i en slik situatsjon, men til etter tanke. 40 Kristene drept i pakistan fordi at noen mener at Koranen er blitt holdt til skamme. Jeg har kun et budskap, kom deg ut av vårt land, du har intet her GJØRE
  Erstattning som du søker, kan du gi til KRISTENE familier som ble drep av din vannvittige folkeferds aderd.Vi i Norge Søker nå Fremskrittspartiet, slik at vi kan bli kvitt slike som deg


  dr

  SvarSlett
 3. Hei, har selv i en alder av nå 54 år flere ganger opplevd på kroppen at rettsystemet ikke fungerer, så det er ikke så spesielt at det også skjer med mennesker av ikke norsk herkomst, det er bare sånn det er p.t. desverre.
  Alle må kanskje se at vold ikke fører noe sted hen, det eneste vi oppnår med vold er mer vold, ser vi det og jobber kativt mot vold vil verden etterhvert muligens bli et bedre sted å leve? Ingine

  SvarSlett
 4. Er du en sånn anti-innvandrer eller hva?

  Du høres ikke særlig pakkistansk ut for å si det sånn. Hele bloggen din er en vits, alt ser så så jævlig fake ut, skulle tro at du var en eller annen Frp'er.

  SvarSlett
 5. For ikke å nevne somalieren som knivdrepte flere mennesker på trikken,eller asylsøkeren som knivdrepte en uskyldig bussjåfør. Liver mitt er ødelagt liksom,og kreve erstatning. Jeg har opplevd mye verre ting enn deg,men livet mitt er ikke ødelagt og jeg får heller ingen erstatning selvom alt ble var grusomt i flere år etterpå. Og jeg er nordmann forresten. Slutt å syt og kom deg i jobb igjen. Og forresten,det at du føler at dommen er urettferdig er ikke det samme som at dommen er feil. Det er to vidt forskjellige ting faktisk.

  SvarSlett
 6. Sug meg i ballene, det er du som er en vits, jævla rasist fitte. FRP ? Gå sug deg sjøl. FRP er en vits. Du er en jævla vits, stygge fitte. FRP er nettopp for folk som deg, lite utdanna slash fucka i hue.

  SvarSlett
 7. Joda, finnes x-antall idiotiske dommer. Jeg jobber selv i utelivsbransjen og ser hvor gang på gang Somaliere,Polakker og Rumenere angripe/overfalle/lage bråk med tilfeldig forbisspaserende under påskudd av at de er hvit/"rike faen" eller hva det måtte være.. Jeg synes hele konseptet med rasismeparagrafen eller såkalt "hate-crime" er unødvendig. Hvis man skader/dreper en person så spiller det faen ingen rolle hva som ble sagt. Det skal straffes hardt uansett!

  Det virker likevel som om fornærmede i denne saken reagerte mer på at han ble frikjent enn selve straffeutmålingen. Han ble jo helt frikjent, det var ikke sånn at han "skulle hatt 10år istedet for 2".

  Stå på :)

  SvarSlett
 8. Anonym 13:27: Nei, jeg er ikke anti-innvandrer. Jeg er anti-innvandrere-som-klager-uten-grunn. For slike innvandrere er med på å skape mer rasisme i dette landet.

  SvarSlett
 9. Det har du helt rett i. Innvandrere som syter over rasisme hvert minutt, slenger dritt om norge og nordmenn, og ikke skjønner hvorfor nordmenn er skeptiske til enkelte innvandrere med alt faenskapet som skjer her i landet, er med på å forverre situasjonen. Egentlig bude vi bare sendt ut alle som dro opp krimstatistikken for innvandrere, så ville ikke folk vært så jævlig skeptiske lenger.

  SvarSlett
 10. Har lurt på en ting, sier du jævla Same er det ok, sier du jævla Somalier er du rasist. Kan noen utdype det nærmere.

  SvarSlett
 11. Hvis rettsvesenet ikke dømmer gutten så er det nok en JÆVLA god grunn til det.... vet hvordan pressen vri ting her til lands......!!!!

  SvarSlett
 12. Jada jeg er sikker på at dere får en reprise på krystallnatten bare Frp vinner,bortsett fra at nå er det ikke anledning til å skyte noen for lanssvik.Ville ikke vært Jøde i 1940-45 med dere i posisjon,når Josef Terboven sto i norge,dere låter akkurat slik som en viss mann med bart der han og gjengen hans sto og hoppet og skrek på talerstolen.

  SvarSlett
 13. Innvandreren: jeg tror ikke du har satt deg sikkelig inn i denne saken. Du klager på at han den fornærmede vil ha strengere straff pga rasisme er helt spinn galt. Vi kjenner dessverre ikke hele saken som du sier selv, men du klarer ikke dy deg likevel. Jeg er personlig som innvandrer veldig skeptisk til andre innvandrere før det motsatte er bevisst og har vært ganske enig i mange av dine innlegg, men dette var direkte lavmål.

  SvarSlett
 14. Jeg og opplevde å bli nærmest latterliggjort av norsk rett,da jeg slått ned av innvandrerungdom for noen år siden.de fikk omtrent samme dommen.men i retten,da var jeg livredd,og aktor forlangte at JEG skulle dømmes for forakt for retten fordi jeg nærmest var målløs pga frykten.

  Slå den da.er i dag hjemløs,arb ledig og fattig.

  Har ikke hørt noen ting fra noen myndigheter. ingen erstatning,INGENTING!!!

  rudevale80@hotmail.com.

  Mrk;

  Tror det er mulig å få kopi av domsavsigelsen hvis noen er intr.

  SvarSlett
 15. Det eneste som er urettferdig i dette landet er at våre nye landsmenn ikke blir deportert med en gang de gjør noe ulovlig. Istedet er de ute på gata igjen etter 24 timer, med en bot som skattebetalerne betaler. Trist om du ble slått ned, men dette er noe som skjer med hundredevis av personer i dette landet hver uke. Skal vedde på at du har opplevd mye værre ting der du kommer fra. Slutt å syt, begynn å yt!! kom deg tilbake i arbeid.

  SvarSlett
 16. hadde bevisene vært tillstrekkelig hadde nok 17åringen blitt dømt.
  Trenger ikke være rase orientert selvom en hvit slår ned en svart.
  Alt er ikke så jævla svart å hvitt her i verden tenk litt grått også ! Blir så provosert av slike saker !
  Innvandrere som innvolverer seg i bråk, narkotia o.l. burde SELFØLGELIG bli sendt tilbake der di kommer fra!
  Det er NORGE som tar dem til seg da burde di FAEN meg være litt takknemmelig !! Få seg en jobb, SLUTTE å leeche av staten eller kom dere tilbake ! vi har nok av normenn som trenger økonomisk støtte! Og nei jeg er IKKE rasist jeg er REALIST.

  SvarSlett
 17. Rimelig ensidig av VG dette. Kun Salemi har uttalt seg og hele saken virker rimelig ensidig presentert.
  Om retten har frikjent 17 åringen, så tyder det på at den versjonen av hendelsen Salemi presenterer i VG ikke er helt korrekt.
  Er avissalget viktigere en sannheten er ivertfall det spørsmålet jeg sitter igjen med etter å ha lest denne artikkelen

  SvarSlett
 18. Retten kom fram til at det var denne Iraneren som angrep gutten og ikke omvendt.

  Rettens konklusjon var at han handlet i selvforsvar. Hvorfor får media og dere bloggere det til å virke som denne iranske mannen er offeret?

  Det gutten ble dømt for var å kalle iraneren for pakistaner, samt ¨å gi uttrykk for at han ikke liker utlendinger. Slike meninger gir 30 dagers fengsel. Det burde egentlig ha vært straff nok at gutten ble angrepet av iraneren.

  SvarSlett
 19. Jeg vil gjerne påpeke et par ting her.
  1-Dagbladet bruker ordet ”iraner” bevist. Hvorfor det? Er det ikke et forsøk på skape ”OSS” og ”DEM”?
  2. Angriperen kaller ham ”j.. pakkis”. Hvorfor det? Kjente ham fra før? Svaret er nei.fordi som dagbladet skriver, han er jo IRANER ikke PAKKIS.
  3- Hva har det har med norske forhold å gjøre når muslimer?? angriper kristne i Pakistan?
  4. Til dem som ikke engang vet hvor i verden Iran ligger og tror (vet!!! )at alle iranere er muslimer må jeg si at jeg er IRANER men ikke MUSLIM men KRISTEN.
  5-MÅ man være ikke-innvanderer for ha lov til å bruke rasisme paragrafen??
  6-Til sist men minst skal jeg opplyse våre kjære ignorerte nazister at ordet ARISK rase er en persisk /Iransk ord som betegner arier forfedrene til de iranske folkene som snakker persiske språk. Se på dette: http://no.wikipedia.org/wiki/Ariere.

  SvarSlett
 20. Jeg var der under rettsaken, og synes det er skremmende og se at retten ikke tar vitnene i saken til ettertrakning. I denne saken var det vitner som værken fornærmede eller tiltalte kjente, og vitnene var veldig klare på hvem de mente var agresive, og hvem som gikk til anngrep! At folk klarer og snu den saken her om til: pakistanere drepte kristne osv osv, er helt forkastelig! Hva har det med denne saken her og gjøre, og hva har det med en mann som ikke engang er muslim og gjøre? Det er på grunn av folk som dere at vi har så mye rase konflikt her til lands. Folk må slutte og ta alle under en kam, og tenke litt utenfor boksen også!

  Jeg er helt enig i at det kan være innvandrere i norge, som kan være kriminelle/dopselgere, men jeg er også enig i at det finnes utallige mange flere nordmenn som begår mye værre kriminalitet aktiviteter her til lands, uten at noen tenker over det!

  Dere må også huske at nordmenn en gang i tiden var en av de største utvandrerene til USA, så dere har vel egentlig ikke noen gode argument der, når det kommer til "hvorfor tar vi inn så mange innvandrere" Prøv og finn dere andre ting å irritere dere over


  Konklusjon:
  Prøv og tenk litt mer på mennesket, og litt mindre på rase og hudfarge!

  SvarSlett
 21. Dra hjem og sjekk forholdene der , så er det ikke sikkert du klager.
  Er ikke mye tap om du blir der jævla sytekopp

  SvarSlett
 22. Jeg er så jævlig lei av dere nynazister. Kan dere ikke gå å henge dere?

  SvarSlett
 23. Jeg var der under rettsaken, og må si at det er skremmende at retten ikke tok vitne uttalelsene til betraktning! det var vitner der, som verken tiltalte eller fornærmede hadde noen bekjentskap til, som hadde sine klare meninger om hvem som var de aggresive.Nemmlig 17 åringen og broren hans.

  Og det at dere gjør om denne saken her til en: "Muslime drepte kristne, pell deg hjem" sak er helt forkastelig. Hva har den episoden, med det tilfelle her og gjøre? Salemi er heller ikke muslim. Det er på grunn av sånne mennesker som enkelte her at vi har så mye rasekonflikt i norge.

  Jeg er enig i at det finnes utlendinger som selger dop, og er kriminelle, men faktum er at det er ENDA flere etniske nordmenn som driver kriminell virksomhet her til lands, uten at folk tenker over det!

  Nå må dere slutte og dømme folk, og ta alle under en kam! Begynn og tenk litt utenfor boksen!  Konklusjon: Begynn heller og tenk på mennesket, og ikke døm etter rase, moraler og verdier.

  SvarSlett
 24. Erstatning fra Norsk Stat:-)   Velkommen til Lykkelandet.....

  SvarSlett
 25. Honningskrukke for mentale tilbakestående.
  Denne bloggen, og forøvrig artikkelen i Dagbladet, fyrer opp en debatt som alle idioter går fem på. Det er skremmende hvor mange mennesker i dette landet er så fokusert på innvandringspolitikk og utlendinger at de glemmer rotårsaken til mange av problemestillingene Norge strider med i dag. Her var fokuset på de norske rettsvesenet, som ikke klarer å dømme en person som er en trussel for det norske samfunnet (uavhengig om han er norsk,muslim, ateist, lilla, stinker, osv). At det tilfeldigvis var en utlending som mente det har ikke noe med saken å gjøre (heller ikke motivet til at utlendingen ble slått), men kun at han ble slått og at den som slo ikke fikk straff. Jeg håper inderlig at Frp vinner med 80% (noe som ikke vil skje), slik at jeg som utlending med høy utdannelse og sikret jobb og fremtid beholder min stilling, mens de uten taper rått i et klasseincentiverende og stigmatiserende samfunn. Stakkars de 300.000 nordmenn (ikke utlendinger, eller utenlandsk opprinnelse) som lever på trygd...de stemmer på FrP og vil få de vanskelig...De lever i troen at livet deres blir bedre dersom Norge blir kvitt utlendingene...Jeg er for å få gode,smarte og intelligente utlendinger, ikke kriminelle utlendinger...Og vedkommende som ble intervjuet ser ut som en arbeidskar og ikke kriminell. Vi trenger slike som ham (ikke at han syter da, men at han jobber).....Selv våre statsministre(flertall) har vært sjuke av grunner som jeg selv ikke ville definert som sjuk nok til å bli hjemme...

  SvarSlett
 26. Jeg er dritt lei av dere nazister. Kan dere gå å henge dere?

  SvarSlett
 27. Kan du som står bak denne bloggen vennligst la være å sensurere innleggene mine? Jævla nazipikk.

  SvarSlett
 28. kom deg hjem!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 29. Haha, nå er jeg blitt kalt nazi også!
  hehe, så utrolig bra :)
  Snakk om å være laaangt ute på jordet da gitt :)
  Jeg har faktisk enda ikke sett noe som er i nærheten av å kalles nazistisk blant kommentarene i bloggen min, men det er nå så :p

  Forresten, jeg sitter ikke her 24/7 og sjekker om det er kommet noen nye kommentarer.

  SvarSlett
 30. Nå har jo salemi selv forklart at han dyttet til 17-åringen og krevde en unnskyldning (les; respekt!) Som viser at han startet det fysiske og at han kanskje har litt dårlige holdninger selv, man kan ikke ta seg til rette på den måten. Det unnskylder ikke voldshandlinger, men hva ville noen av dere andre gjort dersom en voksen mann dytter kameraten din inntil bilen og står og snakker bryskt til ham...i tillegg er han mørk med andre ord folk som ikke akkurat er kjent for å la vold være uprøvd...

  Synd å si det men slik et rykte har de jo skaffet seg selv...som man sår skal man høste. Har sympati med salimi som er utsatt for en grov urett, men kanskje han skal fokusere litt på å ligge unna folk istedenfor å dytte...og kanskje rette litt fokus mot det faktum at om hans innvandrer-kollegaer hadde oppført seg normalt gjennom årene så hadde dette aldri skjedd...

  SvarSlett
 31. Det er så utrolig bra å lese alle de trangsynte meningene folk har klart å lire av seg i denne diskusjonen. Folk presterer å vri å vende på ting så de får ytret sitt hat mot innvandrere. Jeg må si jeg er skremt over holdningene til folk på diverse forumer som florerer på nettet, med sine rasistiske - gre alle innvandrere under en kam - synspunkter. Lykke til med valget trangsynte FRP-rotter.

  SvarSlett
 32. "trangsynte" haha! Jeg vil heller være trangsynt og overleve enn naiv og dø.

  SvarSlett
 33. Utrolig usakelig innlegg. Psykisk psyke er et tema for seg. Vold som ikke blir straffet er et annet tema. "Rase", kulturbakgrunn, etc. skal holdes adskilt fra disse temaer. Hvis nordmenn som utøver vold mot innvandrere/asylsøkere blir mildere straffet eller hvis asylsøkere/innvandrere har mindre troverdighet enn "etnisk" nordmenn... Ja så er et et alvorlig problem. En rettsak er ikke slik at dommeren holder seg til vanntette bevis bestandig. Mye kan gå på Dommerens kjønnsmessige vurdering. Det er godt mulig at holdninger i den enkelte dommer vil være avgjørende for utfallet av dommen.

  Astri

  SvarSlett
 34. Huff her var det mye rar lesning. Tydelig at dette ikke dreier seg om folk som arbeider i rettsvesenet. Jeg har selv vært advokat i 12 år, og dessuten dommer i tingrett før dette. Det at folk er misfornøyde med hvorledes en rettergang fremstår i en straffesak, er leit men kan aldri være avgjørende for hva dommen skal gå ut på. Hver gang en tiltalt står i retten er og må fokuset være å avgjøre om de bevis som er adressert av aktor oppfyller de særdeles strenge kravene til domfellelse. Beviskravet er endog nedfelt i EMK. Straffesaken reflekterer samfunnets ansvar for å reagere mot personers uønskede atferd, og ikke å være en hevnende ridder for en fornærmet. Ut fra beskrivelser av vitneforklaringer høres det rart ut at 16 åringen kunne frifinnes i d en konkrete saken. Men denne vurderes nå med tanke på en anke. Beviskravene er særdeles viktige, ingen skal dømmes uskyldig. Det kan ødelegge mange liv. Ellers burde alle rasistene her inne skjemmes; bruk heller deres forkvaklede syn hjemme hos deres selv. Det er ikke engang vernet av ytringsfriheten, se straffeloven § 135 a.

  SvarSlett
 35. Sakens kjerne; en drittunge av en nordmann overøser helt uprovosert en annen nordmann (av utenlandsk opprinnelse) med rasistiske fornærmelser foran hans sønn. Den fornærmede reagerer og forlanger respekt (og dytter til drittungen). Drittungen og kammeratene hans mørbanker den mørkhårete nordmannen bevisstløs og sønnen hans får også juling før de brenner gummi på vei fra bensinstasjonen.
  Den mørkhårete nordmannen, som har drevet sin egen bedrift i snart 20 år, kommer til bevissthet med sjokk, traume og fysiske skader som frarøver ham evnen til å håndtere bedriften sin.

  Det var vel kanskje forutsigbart at retten skulle tyde en manns forsøk å bli møtt med et minimum av respekt som vold. Konklusjonen i dommen må være at blir du overøst med fornærmelser og rasistiske utfall så for all del ikke ha noe å si på det. Vend blikket mot bakken og kom deg vekk på en diskret måte.

  SvarSlett
 36. Her var det usedvanlig mye lavpanna BS å lese blant innleggene. Er så mye at jeg ikke gidder å kommentere det. Nøyer meg bare med å si, at det nytter lite å stå der etterpå, hvis du har involvert deg i en konfrontasjon, for så å si; stakkars meg, jeg fikk juling. Rasismeparagraf.. For noe tøv. Den kommer bare de med mørk hudfarge tilgode. Bare ikke press dette for langt. Kan være en dag at vi får nok av dette... Heldigvis er dette mest et problem i Oslo, som er i ferd med å bli ei søppledynge av alt mulig menneskelig avfall... Men tro bare ikke at dette kommer til å gå bra i all evighet... Før eller senere vil vanlige folk begynne å gi faen i lover og regler, da disse ikke lengre gir noen beskyttelse... Når staten ikke kan eller vil gi folk beskyttelse er selvtekt det neste, og hvorfor ikke? Jeg kan ikke se noen grunn til å ikke kverke noen som utgjør en alvorlig trussel, hvis alt jeg får er 5 år. En billig pris for å beskytte familien...

  SvarSlett
 37. Jøss, du siste der med det innlegget. Med dine meninger hadde du passet godt inn i det miljøet som preget Europa sånn fra 1933 og frem til i 1945,og som fikk utagere sitt syn mot jøder i mange konsentrasjonsleire i den perioden. Du er sikkert en som hardnakket hevder at slike rasistiske overgrep aldri skjedde...Skam deg.

  SvarSlett
 38. Starter man å sammenligne noe som skjer i dag med det som skjedde under andre verdenskrig så har man tapt diskusjonen. For ingenting i dagens europa kan sammenlignes med det som skjedde under andre verdenskrig.

  SvarSlett
 39. slutt å klag folkens. dette handler ikke om du er svart eller hvit, kristen eller muslim. Det er snakk om at alle mennesker skal ha respekt for hverandre uansett hudfarge eller religion.

  SvarSlett
 40. Det "innvandreren" ikke skjønner er at FRP-vennene hans ler av han bak ryggen hans. Så lenge han går deres ærend og snakker dritt om seg selv og sine vil de holde maska og late som om de godtar han.

  Innvandrere, svar meg ærlig på dette: Hvor mange av FRP-erne i din utvidede omgangskrets pleier du å tilbringe tid med one on one. Hvor mange av dem er dine nære, personlige venner? Jeg mistenker nemlig at det meste av din omgang med dem skjer i gruppesammenheng. Det er greit å henge med en pakistaner når de er flere sammen om det - men de er ikke så veldig hypp på å henge med deg uten de andre. Det er derfor de aldri ringer.

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)