lørdag 1. august 2009

Uten tvil, skyt de..

Hos meg er det ikke noe tvil. De oljeskadde fuglene bør bare skytes. Ja de kan vaskes osv. men hva vet vi om hva de allerede har svelgt og pustet inn?

Bedre å skyte de i steden for å vaske de, slippe de løs og så dør de en sakte død iløpet av et par dager.
"WWF begynner fuglevasking neste uke"
Ja det er jo like greit å pine fuglene litt, eller hva WWF?

Men de bør få tak i noen som skyter bedre enn han på videoen som dagbladet har på sine sider.

Forresten: "Miljøødeleggelsene etter oljekatastrofen i Langesund er en viktig påminnelse om hvor sårbar naturen er. Det sier miljøvernminister Erik Solheim etter å ha besøkt katastrofeområdet i dag."
DOH, du sier ikke det mr. Solheim. Velkommen etter!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=556018
http://www.dagbladet.no/2009/08/01/nyheter/innenriks/oljesol/oljeutslipp/fugler/7463735/
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2839162.ece
http://www.dagbladet.no/2009/08/01/nyheter/langesund/oljeutslipp/innenriks/miljo/7465463/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=556042
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565317
http://www.dagbladet.no/2009/08/02/nyheter/full_city/oljeutslipp/miljo/langesund/7472845/

13 kommentarer:

 1. Det beste er nok å skyte dem ja.

  SvarSlett
 2. Dyrevernere er ofte ikke så godt anlagt når det kommer til logiske og pratiske ting.
  "ånei, et dyr er i fare! Fokuser alt på å gjøre det bedre for dyret" Tanken er vel og bra den, men ikke alltid det funker i virkeligheten.
  Slik som de tullingene som setter fri minker fra minkfarmer rundt forbi, det er snakk om mink som aldri har fanget sin egen mat før og som pleier å få maten servert hver dag på faste tider. Det er ikke uten grunn at de finner utsulta mink i områder der mink har blitt sluppet fri i mange uker etterpå. Altså dyrevernerene piner minken til døde ved å sette de fri.

  Og så har man jo de som kaster rødmaling på personer som går i pels, hva tror de at nytten av det er? Jo, personen går og kjøper seg ny pels og dermed må flere dyr bøte med livet sitt pga idiotiske dyrevernere.

  Og sist men ikke minst så har man tullingene som saboterer og synker fiskebåter. For det første så synker det en båt full av diesel og olje ned i sjøen, for det andre så kjøper forsikringen ny båt til de som mistet den gamle og dermed så skaper det mye forrurensning og de som mistet den gamle båten får ny og gjerne bedre båt slik at de kan fange enda mer fisk osv.

  Dere er virkelig smarte dere dyrevernere, gjør dyrene en tjeneste. Tenk på konsekvensene av det "dyrevernet" dere egentlig tror dere driver med.

  SvarSlett
 3. Jeg er dyrevenn, men jeg bruker hjernen også.. De fuglene lider,- WWF lar dem altså lide enda en uke før rens og vask? Er det noen fugler som bare er litt tilgriset på mindre deler av kroppen, kan de vaskes. De vi har sett bilder av, er det mest humant å avlive fortest mulig. Alt annet forlenger bare lidelsene deres og piner dem.

  SvarSlett
 4. Ja der har vi en SANN dyrevenn, nemlig Anonym 20:17 :)

  SvarSlett
 5. Det er ikke så mange som tar wwf og NOAH særlig alvorlig. Politikerne "svarer" de imøtekommende, for å slippe, at media spiller på situasjonen. Dette er folk, som er imot jakt, og faktisk så er de imot at man skal vurderes for å kunne ha kjæledyr. De er rett og slett lite flinke til å vurdere hva som er gode tiltak, og hva som er dårlige. Vestkant/byungdom i et nøtteskall.

  SvarSlett
 6. enig her. Det er greit om de får avlivet de. Det kan jo forandre seg til et virus, eller lignende om de skal fortsette å leve den giftige oljen som de har svelget i seg.

  SvarSlett
 7. Jeg tror det er for sent med vasking nå, de skulle ha begynt mye tidligere, men som alltid når det offentlige er involvert, blir det diskutert fram og tilbake til det er for sent.

  Jeg tror også at redningsarbeidet ble satt inn for sent, jeg tror hverken brannvesen eller andre redningsmannskaper var klare over hvor alvorlig denne ulykka var og derfor satt de og venta til noen tok en beslutning om hva som skulle gjøres. Alle i Norge er redde for å
  ta et eget ansvar og derfor venter alle på
  alle.

  Styrelederen i Langesund Bad kritiserte også i et intervju at redningsarbeidet hadde blitt starta for sent.

  SvarSlett
 8. Jeg tror også at det for sent nå, vaskingen skulle ha begynt med en gang, da hadde det vel evenutellt vært mulig å redde mange.

  Jeg tror at redningsarbeidet langs hele kysten ble satt i gang for sent, jeg tror at hverken brannvesen eller andre forsto hvor alvorlig ulykken var. Det er typisk at der hvor offenligheten er involvert, blir det aldri tatt noen avgjørelser før det er for sent. Alle er redde for at de kunne gjøre noe galt og derfor sitter de og venter at andre skal ta
  ansvaret.

  SvarSlett
 9. Skjut dom så dom inte lider i onödan.
  Samtidig tycker jag att Direktoratet for naturforvaltning ska polisanmälas för djurplågeri, eftersom det är dom som har satt stopp för avlivningen av fåglar som är täckta med olja.
  Fågeltvätten vill vara i drift från måndag morgon, dvs att stackars fåglarna ska lida ett dygn till innan något händer, och inte ens efter en tvätt är det säkert dom återhämtar sig.
  Nej, spara fåglarna för lidandet!

  SvarSlett
 10. Burde ikke de oljete fuglene får sjansen til et liv istedenfor en kule ?
  dere som synes at de burde skytes er ikke særlig dyrevenner. De som blir vasket blir reddet, de som skytes blir drept? Som dyrevenner vil man heller at dyrene skal ha rett på et liv enn å miste livet? Dyrene har rett til sitt eget liv, det er menneskenes rot som har gjort dem fulle av olje. Er det ikke da menneskelig sympatisk og hjelpe dem i nød? Ikke skyte dem? har du en pasient på operasjonsbordet, gjør du jo alt du kan for å redde denne personen. Du forlater dem ikke liggende å pines, eller tar livet av den, og om så rehabilitering er nødvendig etter operasjonen - så har ihvertfall personen rett på et liv?!

  Man lar verken mennesker eller dyr pines - man prøver å hjelpe! Dere er helt forskrudde hele gjengen som synes at man bør ta fra fuglene retten til å leve. ta dere sammen og tenk litt på hvor glad diss fuglene er etter at de har blitt vasket og kan fly ut igjen.

  tenk litt på om det hadde vært deg. hadde du hatt det kjipt og var overdekket av olje, så hadde du ikke ønsket å bli tatt livet av? Du hadde ønsket hjelp, og det er akkurat det menneskene gjør for fuglene nå.

  Jeg sier bare.. Gi dyrene en stemme for retten til sitt eget liv!

  SvarSlett
 11. Det Anonym 20:17 sier er faktisk stikk i strid med virkeligheten. De fulgene som bare er litt tilgriset har mindre sjanse til å overleve etter vask og stell enn de mest tilgrisede.

  Og når artikkelforfatteren krever avliving og sier "hva vet vel vi om..." så jeg er ganske sikker på at han egentlig mente å si "hva vet vel JEG om...". Jeg er ikke prinsipielt mot å avlive dyr som lider, på ingen måte, men det er beslutninger som må tas av mennesker med kompetanse. Ikke av anonyme, politiske bloggere.

  SvarSlett
 12. å avlive en fugl,som høyst sansynelig vil dø ,nyvasket eller ikke, er ikke poenget, Pressen kan trekke paraleller mellom aktiv Dødshjelp og skyting av fugl,derav er fugle torturen helt berettiget..nyvasket eller ei,bedre en å tape valget :P

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)