torsdag 13. august 2009

nordmannen? hvilken nordmann?

Dagbladet skriver følgende: "Familien til den bortførte nordmannen Ehsan Arjemandi fortviler." og videre så skriver de "Norske Ehsan Arjemandi (38) ble bortført mens han satt på en buss fra Karachi forrige fredag."

Og ser man litt lenger nede i artikkelen så står det "Ehsan Arjemandi kom til Norge som 15-åring." og da starter jeg å lure på hvor denne norske nordmannen dagbladet snakker om liksom er?

Jeg kom til norge i mye yngre alder enn det, har norsk statsborgerskap men jeg er forsatt en pakistaner for det om. Ungene hans som er født og oppvokst i norge kan heller kalles nordmenn, men han kan ikke kalles en nordmann i mitt syn iallefall.

Kall en spade for en spade og en iraner for en iraner da! Eller i værste fall for en "norsk-iraner" men ikke en nordmann.

Bare enda et bevis for at dagbladet er sosialistenes talerør under valgkampen.

Men får jo håpe de får han tilbake til norge igjen for han er tross alt en norsk statsborger iallefall. Selv han egentlig kanskje ikke skulle reist ned igjen til et område han i utgangspunktet rømte ifra?

http://www.dagbladet.no/2009/08/13/nyheter/pakistan/utenriks/bortforing/7639963/

7 kommentarer:

 1. Saken er vel ikke så mye om han er født i Iran eller ikke, det går mer på at han er norsk statsborger og er blitt kidnappet i et annet land. Jeg skjønner ikke helt hva det har å si om de skriver norsk-iraner eller nordmann..

  Dessuten er det jo bare å ikke lese Dagbladet hvis du ikke er enig med det politiske synet deres.

  SvarSlett
 2. Kjenner vi historien til Ehsan?
  Det er vel en grunn til at han kom hit til Norge. Eller?
  Hva skulle han ned til Pakistan og gjøre?
  Og hvorfor ble han som eneste passasjer på bussen av mange "arrestert"?
  Tink!
  Det er nok en grunn, selv i Pakistan....

  SvarSlett
 3. Visst er det en grunn til at Ehsan ble tatt; Han var aktivist på vegne av Baluchistan. Så vidt jeg vet en fredelig aktivist, som ikke oppfordret til voldsbruk. Men i Pakistan er det lett å bli oppfattet som fiende av regimet...

  SvarSlett
 4. Om en hund blir født i en stall, er den da en hest?? Må si meg enig med blogger her.

  K. Kristensen

  SvarSlett
 5. Når man blir tatt av hemmelige tjenester, så må det vel ligge en grunn bak det. Han var uføretrygded i Norge, men frisk nok til å være generalsekretær i det som oppfattes som en terroristorganisasjon i både Pakistan og Iran.

  SvarSlett
 6. Jeg blir forbauset hver gang det står "nordmannen som ble arrestert i Irak", nordmannen som ble slått ned i _____" etc, som regel ikke en nordmann, men en med norsk statsborgerskap og med en annen etnisitet.
  Vanligvis kommer det kommentarer i min mors norskklasse for innvandrere at de tror de blir nordmenn når de kommer til Norge. Men hvis jeg skulle komme til Iran så blir jeg jo ikke en perser?

  SvarSlett
 7. hvis balucherne ikke liker å være en del av pakistan så får de dra et annet sted.enkelt og greit "love it,or leave it"

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)