fredag 8. mai 2009

Det er en tragedie.. men..

Ja det det virkelig en tragedie det som skjer i pakistan for tiden. Jeg var ikke mange årene da foreldrene mine flyttet fra pakistan på midten av 80 tallet så jeg har heller ikke noen venner der nede og foreldrene mine har ikke noe kontakt med noen i pakistan.

Men selv om det er en tragedie så beviser det også at islam ikke betyr fred som så mange påstår. For både taliban og den pakistanske regjeringen er jo begge muslimske og pakistan består vel av 97-98 prosent muslimer og det burde kvalifisere ganske godt til det som kalles "Dar-es-Salaam" , altså "Det fredelige islamske hus" sånn ca. Når var det sist skikkelig fred i islam? Eller er det de 2-3 prosentene som ikke er muslimer som lager alt f... skapen?

Et annet land som også burde kvalifisere for "Dar-es-Salaam" er jo jemen som er sånn ca 99,9 prosent muslimsk, åssen ser det ut der for tiden?

Så for å avslutte, ja det er veldig tragiskt med det som skjer i pakistan for tiden men ALDRI gjør den feilen å tro at islam betyr fred.

http://www.dagbladet.no/2009/05/08/nyheter/utenriks/terror/politikk/pakistan/6129798/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=572406

15 kommentarer:

 1. Partiet Rød vil trekke ut de utenlandske styrkene fra Afganistan og overlate styringen til taliban. Hva synes du om det?

  SvarSlett
 2. Dette blir for dårlig av deg føler jeg...hvorfor skal man ikke tro at islam betyr fred, når det faktisk er det som er ordets betydning? Må kalle en spade for en spade....

  SvarSlett
 3. Roy Robin: Har sakt det før og sier det igjen, partiet rødt består av apekatter som ikke har peiling.

  Anonym: Nå må du ikke lyve for mye her, eller er du bare uopplyst?

  The word Islam means "submission", or the total surrender of oneself to God (Arabic: الله‎, Allāh).[1] An adherent of Islam is known as a Muslim, meaning "one who submits [to God]".[2][3] The word Muslim is the participle of the same verb of which Islām is the infinitive.

  SvarSlett
 4. Taliban kommer av ordet TALIB som er arabiske og betyr elev, det vil si elev for å lære den rette lære og rette vei - innen islam. Taliban har lagt seg på å følge den konservative og bokstavtro fortolkningene av islam. Der de søker tilbake til røttene i og begynnelsen av islam - i tidsånden til den gang profeten levde. De ønsker også å innføre sharialovene (selvsagt). Fortolkningen av den rette vei medfører at de for oss bruker ekstreme virkemidler, kvinnene må blant annet bli ”usynlige” i det offentlige rom – og holde seg i ”heimen” etc. Taliban ønsker ingen - og det menes absolutt ingen rimelig kontakt med alt det den vestlige livsstil står for. Med det som utgangspunkt er det svært vanskelig å forhandle med Taliban. Rød Ungdom er temmelig naive når de tror at de kan forhandle med Taliban om noen ting som helst. Bare prøv og sende ned en av disse unge norske fyrige palestinaskjerf bekledde unge jentene til forhandlingsbordet. De vil sannsynligvis skjære over halsen på henne før hun har fått sagt ”hello”.
  Hilsen Karl O

  SvarSlett
 5. pakistan slites i stykker,india tar det de ønsker og pakistan blir en røverstat.

  SvarSlett
 6. Når det gjelder Pakistan, så ligger landet svært tynt an. De har jo mistet fotfestet i hele Swatdalen. Karachi har bydeler der Talibanere har kamuflert seg som flyktninger fra Afghanistan- Pakistanske myndigheter tør ikke bevege seg inn i disse områdene som totalt er Talibanstyrte.
  Hilsen Karl O

  SvarSlett
 7. Trekk ut all vestlig støtte, soldater og krigsmaskiner fra alle muslimske land i midtøsten og la de kose seg selv ihjel!

  SvarSlett
 8. Khalid Mahmood,Abid Q. Raja og Hadia Tajik er noen feige krek,tror de er mer optatt av å preike piss og ødelegge landet våres med snik islamiseringen sin.... de burde reist ned til dalen sin og erklært jihad mot taliban styrkene der nede...så hadde de ihvertfall gjort noe fornuftigt i sine politiske karrierer...

  muhammed

  SvarSlett
 9. Taliban er inget annet enn et stort og feit narkotikakartell som bruker religionen Islam som dekkskjul for all den kriminelle aktiviteten sin.

  De er feige, latterlige og ignorante, og de burde en for en bli fjernet fra jordens overflate- Men vi må alle stille oss spørsmålet: hva driver unge menn til å bli en del av Taliban? Vi finner svaret i andre enda vanskeligere æproblemstillinger. Fattigdom og elendighet er roten til alt onde pleier jeg og si. Da jeg som liten plukket ugress fra hagen sa faren min at jeg måtte ta ugresset ved roten. Taliban er ugresset, og for å ta det ved roten må vi fjerne de grunnene som gjør at de klarer å verve nye medlemmer.

  Verden er ikke så svar/hvitt som mange mennesker tror. For min egen del er jeg sikker på at Pakistan klarer å overkomme alle disse utfordringene og at de tilogmed vil komme styrket ut av de. Å sende et klart signal til ekstremister om at de ikke er velkomne innenfor Pakistans grenser tyder jeg som et godt tegn.

  hilsen Lars

  SvarSlett
 10. En anonym skrev: "hvorfor skal man ikke tro at islam betyr fred, når det faktisk er det som er ordets betydning?"
  Ganske typisk raddiser å stole blindt på islamist-propaganda. Islam betyr ikke "fred" men "underkastelse" (under den ene gud, Allah). Problemet innen islam er, slik det alltid har vært, hvem som står "mellom" denne guden og profeten hans, og menneskene her på jorda. Da en muslim ifølge sin religion må underkaste seg totalt, og følge guden sin blindt, er det jo en fordel at den/de som tolker hva guden har "sagt" eller "ment" gjennom profeten, er hyggelige folk. Desverre pleier det ikke å være slik i islam (eller andre religioner for den saks skyld, men i andre religioner er elementet av underkastelse mye mildere). Forøvrig: Flott med en islam-kritisk blogg av en innvandrer. Hvis vi kritthvite sier noe sånt som det du sier, så er vi pr. definisjon "rasister". For nå er det jo mange som har blitt så mongoloide at de mener at det å si noe negativt om islam er det samme som rasisme.
  Øyvind

  SvarSlett
 11. Denne mannen her viser at han ikke har noen kunnskap om Pakistan og Islam, som uttaler seg slikt.
  Du er ikke innvandrer, du er norsk, ingen vits å diskutere med deg. Hvis du bryr deg så mye, burde du reise ned å se an hvordan forholdene ligger i et muslimsk land, og hvor fredelig det er i andre deler av Pakistan.

  SvarSlett
 12. Det er en tragedie hvor mange som snakker uten å vite noe som helst.

  SvarSlett
 13. Og her dukket raddis-rasistene opp med innlegget til anonym 11:57. Han kan jo selvfølgelig ikke være innvandrer og mene ting som han skriver her ifølge raddis-rasistene, i så fall vet han ikke sitt eget beste og må passes på av de intelektuelt og menneskelig overlegne raddisene så han kan lære å bli en flink innvandrer som holder kjeft og ikke tenker selv.

  Stå på Innvandreren, ikke la dritten til rødfascistene dynge deg ned. Du har like mye rett til å ha meningene dine som noen andre.

  SvarSlett
 14. Noen nevnte at Pakistan blir en røverstat. Vel, Pakistan er allerede en røverstat. Se på de pakistanerne som har trengt seg inn i Norge.

  Svært mange av disse inntrengerne er sleipe røvere. De er overrepresentert i kriminalitetssammenheng, sammenlignet med etnisk norske. Hvis en kommune med antall ca 20-30 000 hadde hatt en kriminalitetshyppighet som pakistanerne i Norge har, hadde det blitt et oppstyr uten like.

  Se på gjengene, svart økonomi, narkotika, pengesmugling, triksing og mixing i taxinæringen, skattesnyteri, ungdomskriminalitet, kvinneundertrykkelse, søskenbarnekteskap, islamisering.

  Det finnes selvsagt mange hederlige unntak, men mye snik og tuskeri hele vegen.

  SvarSlett
 15. Hei rasistiske anonym klokken 11:57..
  Grunnen til at jeg sier du er en rasist er fordi at du mener jeg er norsk og ikke en innvandrer så derfor er det liksom ikke vist å diskutere med meg. Hvorfor er du så rasistisk mot hvite at du ikke vil diskutere med norske?

  Mange vil kalle meg norsk for jeg kom jo her som barn og har bodd her mer eller mindre hele mitt liv, men jeg kaller en spade en spade og jeg er innvandrer og pakistaner. Så enkelt er det.

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)