fredag 8. mai 2009

Dyrevernere, en rase for seg selv..

Dyrevernere er absolutt en rase for seg selv, nå skal de demonstrere mot at det skal drepes 6000 kenguruer i Australia.

Det er millitret som skal slakte 6000 kenguruer på et militært område rett og slett fordi at det starter å bli for mange kenguruer og de ødelegger for andre arter som lever i samme område.

"beskytte utrydningstruede planter og insekter som deler habitat med kenguruene."

Hva tror dyrvernerene skjer når kenguruene har spist opp alle plantene og insektene forsvinner? Skal dyrevernerene gå og mate kenguruene hele tiden for egen regning?
Og betyr ikke planteliv(miljøet) og innsekter noe for dyrevernere?

Tenk litt lenger enn nestetippen og man forstår at bestanden ikke kan vokse seg for stor.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=572457

8 kommentarer:

 1. Hva er galt med Dyrevern ? Det er helt sikkert mulig å flytte store deler av disse kenguruene.. Uten og ta livet av de,australia er stort vet du..

  Det å tenke litt lenger en nesetippen betyr ikke altid den enkleste vei...

  SvarSlett
 2. Tom:
  Australia er veldig stort ja, men like mye av det er ubeboelig pga klimaet...tror ikke det er særlig smart da kenguruene enten: a) Trekker mot befolkede/beboelige områder på jakt etter mat. eller b) dør en lang og pinefull død, konsekvensen av sult og tørste....
  La nå militæret få gjøre jobben sin, de gjør det for å ta vare på andre plante- og dyre-arter, det burde vel telle for noe...

  SvarSlett
 3. tom: Det anonym sa ;)

  Men jeg føyer også til at dyrevern er en bra ting, men til en viss grad.
  Slik som de som har sluppet løs en del mink fra diverse minkfarmer rundt om i norge, greit nok at det er ikke best å ha dyr i fangenskap slik som det. Men hva hjelper det å slippe løs en mink som er vant til å få maten servert? Flesteparten av de døde av sult, er det så mye bedre?
  Eller hva med de som kaster rødmaling på pelsjakka til ei eller anna rik dame?
  Du kan banne på at den rike dama går og kjøper seg en ny pels hvis hun ikke får av malingen og dermed så blir enda flere dyr drept.

  SvarSlett
 4. I dette tilfellet er det helt nødvendig å redusere bestanden, og det er ikke første gangen Australia har brukt militæret til jakt, med varierende hell. Se Den Store Emu-krigen http://en.wikipedia.org/wiki/Emu_War

  SvarSlett
 5. Du sier at dyrevernere er en rase for seg selv. Vel, da vil jeg si at de som nekter å spise kjøtt som ikke er "halal"- eller "kosher"-slaktet, de er en rase for seg selv (jeg vet ikke om dette gjelder deg, men jeg skriver på generelt grunnlag). Dette er noe av det verste dyreplageriet som finnes, på grunn av at her FORSVARER man dyremishandling med religion. Dette er fjernt fra all sunn fornuft.
  Latterlig av deg å snakke negativt om dyrevernere. Du har rett i at det er ikke alle typer protester som er like hensiktsmessige (feks ødelegge pelskåper osv) men det er ikke noen grunn til å snakke negativt om dyrevernsarbeid.

  SvarSlett
 6. Er så himla mørkt for folk ass.... redusere bestanden til ett bærekraftig nivå?? Hallo det fikser naturen sjøl, jada, det kan ofte være en vondere død enn når vi flakser rundt og leker gud med hagle. Men det er nå en gang sånn naturen valgte det, og resultatet er en sterkere generajon neste ledd. Hvis vi bare holder oss mest mulig unna, fikser det meste seg sjøl.

  SvarSlett
 7. Dyrevernerne gjør en bra jobb! Jeg får vondt i magen av å lese at så mange kenguruer skal dø fordi mennesker synes det er for mange av de. Skal vi gå rundt og skyte alle folkeslag i Norge som vi synes det er for mange av? Mange dyrevernere er "sinnsyke" og tyr til ekstreme tiltak (bla. maling på pelskåpe og fri-slipping av dyr, som det ble nevnt ovenfor her),men i dette tilfellet er det bare for verdens befolkning å stå bak og støtte de! Dette er unødvendig og provoserende!

  SvarSlett
 8. Synes det er på tide vi reduserer menneskebestanden jeg... Men den oppgaven ser det ut til at mange har vært villige til å ta på seg allerede.

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)