fredag 8. mai 2009

Det var bra!

Jeg syntes det var bra at det ble tatt ut tiltale mot de kvinnene som prøvde å smugle narkotika ut av bolivia.
Nå må vi bare få de hjem til norge slik at de kan sone straffen sin her og vi har sikkert 2-3 personer fra bolivia som sitter i norske fengsler som vi kan sende til bolivia for å sone sin straff der.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=572454
http://www.tv2nyhetene.no/article2723736.ece

25 kommentarer:

 1. Hva hjelper det med rettferdig rettergang når man er skyldig som bare helvete?
  Håper de råtner der nede. Tenk på hva de hadde tenkt å pushe på gatene her hjemme uten skrupler for egen vinnings skyld. Uten tanke på egen familie og eget barn.
  Har selv bodd altfor lenge i syd-amerika til å tro at de er uskyldige. Hvorfor skal de ha 'hotel'soning her hjemme? Som man reder så ligger man.

  SvarSlett
 2. Syns de bare skal få sitte der. Så gjør de kanskje ikke det en gang til. Narkotika fører til så mye elendighet her i Norge. Har overhode ingen sympati med dem. Nekter å tro at de ikke visste hva de gjorde.

  SvarSlett
 3. La narkosvina sitte i Colombia.
  Vi vil ikke ha denne søpla i Norge.

  SvarSlett
 4. Disse jentene fortjener ikke å sitte i fengsel i Bolivia. De har blitt tvunget til å smugle. De må hjem til Norge nå.

  SvarSlett
 5. Dette er mennesker som helt bevist har prøvd å smugle narkotika. At faren er så frekk å anklage UD for ikke å gjøre nok er direkte latterlig. La alle som bryter loven i utlandet, ta straffen sin der. Kanskje de lærer etter hvert.

  Når det gjelder faren, så mener han jo at dattera er uskyldig!!! Selv om hun løy om hvor hun skulle... Naive foreldre er vel det verste vi har. Ikke rart mange unge havner på skråplanet.

  SvarSlett
 6. Sorry, føler ikke synd på disse folka. De vet jævla godt konsekvensene for hva de gjorde. De tok sjansen, nå må de bøte for det!

  SvarSlett
 7. Han burde bare betale, eller slutte og klage...det er da vel verdt penga, bedre en å la dattera råtne nede i kjipe fengselet der i 10-15 år

  SvarSlett
 8. Det er sant at i Bolivia er veldig mye korrupsjon og narkotika spesielt nå med Evo Morales som president. Jeg er enig i at jentene ikke skal få en rettferdig dom. Hele regjering er korrupt.

  SvarSlett
 9. Politifolkene som etterforsket saken i Bolivia kan vel ha gjort en ordentlig jobb selv om Bolivia er et fattig land som har mye korrupsjon! Columbia er en suveren stat og deres rettssystem må respekteres. Latterlig å påstå at de har blitt tvunget til å smugle. Å sende dem til Norge for å sone er korrupt og misbruk av offentlige midler.

  SvarSlett
 10. På hvilken måte skulle "korrupsjon og elendighet" påvirke om dattera er skyldig eller ikke...?

  Han får bare utnytte korrupsjon til sin fordel da og betale henne ut av situtasjonen... er vel ikke derfor hun er kommet inn i den

  SvarSlett
 11. Tror nok faren må innse at det er stor sannsynlighet for at jentene er skyldige. Selv om de ble lurt, så tror jeg nok jentene vet at det ikke er lovlig å smugle narkotika..

  SvarSlett
 12. La svina sitte i 25 år i Boliva så denne narkotrafikken kan stoppe! Kødder du i de landene der nede så får du ta konsvekvensene.

  De viste hva de gjorde og satt sikkert og lo hvor lett det er å smugle til norge bare noen timer før de ble tatt!

  Norske dumme jenter går jo i skytteltrafikk mellom La Paz og Oslo!

  Jeg vil ikke bruke mine skattepenger på å fø dem her i Norge!

  Hilsen Oslo Øst!

  SvarSlett
 13. Hm. Å hjelpe til å skakkkjøre et allerede rævkjørt Bolivia enda mer, for å så ta denne møkka med til Norge og selge det til de 15-åringene som om ti år er heroinmisbrukere på siste stadie? Og så i tillegg si at "det vakke meg aaaasså".
  Vi håper på 25 år uten utveksling.

  SvarSlett
 14. nei,la de ta straffen sin der de er,har ikke bruk for mere folk som prøver å fylle landet vårt med dop. hvis barnet er sendt hjem til norge,synes jeg vi bare skal glemme de kjyniske jentene som bør ta sin straff der de er og har begått disse meget straffbare handlingene.

  SvarSlett
 15. Utrolig bra::: Jenta er jo dum og faren er enda værre. La hun sitte der nede. Og hva ville skjedd hvis "varene" hadde kommet ut på markedet her i Norge? La dem rotne der nede... OG du "pappa" til puddingen på 19.... Burde ta litt innover seg og vite hvor dattra di er..
  Ups... i dag var hun i Bolivia.. Det visste jeg ikke??
  MEGA DUST!!!!

  SvarSlett
 16. Synes vi skulle tatt disse jentene til Norge og tiltalt dem for mordforsøk jeg,det er det det er å forsyne andre med narkotika...Men fra spøk til alvor,jeg synes ikke synd på dem.La andre se,og lære...

  SvarSlett
 17. Enkelte her må for pokker lære seg forskjellen på Colombia og Bolivia! Begge er suverene statet og disse jentene sitter i Bolivia, ganske mange mil unna Colombias sørligste grense. Dessuten, jentene sitter i Cochabamba IKKE La Paz! For Guds skyld ikke kommenter lands rettsystem hvis dere ikke engang vet hvor det ligger.

  SvarSlett
 18. Det er lett aa forstaa for de fleste at faren onsker en korrekt rettergang eller at han onkser sin datter frikjent slik at hun kan vende hjem. I latinamerika er stort sett alle dommere korrupte. Hadde faren mottatt god veiledning basert paa kjennskap til systemet i Bolivia, hadde han betalt disse 60000 USD og hadde hatt sin datter frikjent og tilbake i Norge. Forsok paa aa lose saken i henhold til norske regler, normer og moral vil aldre foere frem.

  SvarSlett
 19. Det er egentlig helt uinteressant om de har gjort dette med vilje eller ikke (noe jeg tror de har), du er uansett ansvarlig for din egen bagasje. Hvis man bare kunne si at man ikke visste at det var narkotika i bagasjen, hadde det ikke sittet mange i fengsel for narkotikasmugling. Folk får ta straffen for det de gjør etter hvilket land man gjør det i. Dette burde også gjelde nordmenn i utlandet.

  SvarSlett
 20. Men er det rett at et barn skal lide for hva mora har gjort? Det syns ikke jeg. La henne sone i Norge slik at ungen får møte mammaen sin. Tilgivelse er en fin ting.

  SvarSlett
 21. Dere aner virkelig ikke hva som har skjedd! Det KAN dere ikke vite, og det er slett ikke skkert at alle er like skyldige som andre.
  Man er ansvarlig for egen bagasje og hva man fører ut og inn av land. Men det vikrelig interessante her er jo de som tar imot dritten her hjemme!
  Og mye kan føre fram ved hjelp av trusler, og familien til Lillesandsjenta har blitt truet med diverse dersom datteren ikke lyver.
  Synes det er merkelig at man kan uttale seg så bastant om noe man egentlig aner veldig lite om.

  SvarSlett
 22. At de skal få straff er jo innlysende.
  Men å la dem råtne i Bolivia? Hvor mange ganger er de ikke blitt voldtatt og mishandlet innen de slipper ut? Hvis de noen gang slipper ut.

  Hadde det vært meg, tror jeg nok at jeg hadde funnet meg ett pass langt rep etter første voldtekten.

  SvarSlett
 23. Jeg har boet i Cochabamba og arbejdet i San sebastian kvindefängslet hvor de norske piger sidder. 90% af de indsatte har börn og er blevet nödsaget til at smugle kokain for at kunne overleve og give mad til deres börn, som i övrigt bor sammen med kvinderne inde i fängslet, og har mulighed for at komme og gå som de vil. Jeg har aldrig mödt andet end venlighed fra både de indsatte og vagterne. Om pigerne vil få en retfärdig rettergang er ikke til at vide, der er som pointeret meget kurroption i det bolivianske retssytem, de fleste af de indsatte i fängslet er rent faktisk aldrig blevet stillet for en dommer pga, manglende betaling.
  Jeg tror pigerne er skyldige eftersom deres historie ikke kunne väre mere typisk.

  SvarSlett
 24. Synes jentene får innrømme at de har drete på draget, og ta straffa for det de har gjort! :)

  Trodde vel på lettjente penger... *fnise*

  Håper de blir dømt i Bolivia, til skrekk og advarsel for andre som har vært inne på samme tanken!

  De tok et valg da de valgte å smugle, så får ikke noe medlidenhet fra min side! :)

  Elisabeth

  SvarSlett
 25. Er fra lillesand sjøl å er venninne med ho som sitter der nede, jeg kan ikke fatte att folk ikk forstår att de ble tvunget til dette! ho jeg kjenner hadde ALDRIG gjort noe sånt! skam dere som sier att de burde sitte å råttne der nede! Vil ha ho hjem!

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)