fredag 8. mai 2009

Passe på passet? Hvorfor det egentlig?

PST mener at man må passe på passet sitt fordi at de er redde for at norske pass skal bli brukt av ekstremister..

Men når man leser denne saken HER så forstår jeg ikke helt hvorfor man skal passe på passet sitt. Det er jo bare for ekstremistene å valse rett inn i norge og få seg en "norsk" identitet uten noe mer stress, man kan til og med få to identiteter før noen starter å lure.

http://riks24.no/index.php/bruker/Innenriks/66.000-pass-paa-avveie-siden-2006
http://www.dagbladet.no/2009/05/08/nyheter/pass/innenriks/pst/sikkerhet/6114052/
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2721955.ece

7 kommentarer:

 1. Som det står i artikkelen, 95 % (!) av asylsøkerene har kastet ID papirer før de melder seg for norske myndigheter. Helt ubegripelig at vi lar de bli i landet, sitter de noen år på asylmottaket får de jaggu norsk statsborgerskap til slutt!

  SvarSlett
 2. Jeg veit om en pakkis som var både 17 og 19 år. 17 i det ene passet og 19 i det andre (han hadde et pakistansk og et norsk pass).

  SvarSlett
 3. Takke faan att de har falske papirer og pass. Person-nr vårt ligger jo offentlig ute å slenger både her og der. Vet ikke hvor mange ganger gjennom årene jeg har nekta og skrive person-nr på forskjellige steder hvor det strengt tatt ikke har vært nødvendig. Vi er altfor slepphendte her på berget...

  SvarSlett
 4. Hei Innvandrer, jeg heter Dina! Dine foreldre var arbeidsinnvandrere og kom til Norge på helt lovlig måte:
  Poenget med PST sin noe ulne måte å gå ut med advarsler på, er at de er redde for de papirløse, identitetsløse lykkejegerne som bedriver kriminell virksomhet enten her til lands eller i sitt hjemland. Politiet har mistet total oversikt over problemet og går nå desperat ut på TV2 for å fokusere på problematikken!

  SvarSlett
 5. Hei Dina :)

  Ja de har mistet kontrollen og jeg mener at det bør FULL stopp med å ta inn personer som kommer uten papirer i utgangspunktet og så må de være mye mer nøye med å sjekke de som kommer med papirer, enten det er norske eller utenlandske papirer. Her har vi faktisk ganske mye å lære fra israel og de sine grenser.

  SvarSlett
 6. "Ja de har mistet kontrollen og jeg mener at det bør FULL stopp med å ta inn personer som kommer uten papirer i utgangspunktet og så må de være mye mer nøye med å sjekke de som kommer med papirer, enten det er norske eller utenlandske papirer."

  Jeg ville likt den setningen enda bedre om det sto punktum etter "personer".

  SvarSlett
 7. Det må bli slutt på misforstått snillisme, ellers blir det slutten på velferdsstaten. Norge er ikke ansvarlig for at det skal gå bra her i verden. "Koloniherrefolket" lever fortsatt i beste velgående. Men i dag reiser de ut for å "hjelpe de stakkars utlendingene, for de hverken kan eller skjønner så mye som oss nordmenn, og vet ikke sitt eget beste."

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)