onsdag 6. mai 2009

Hva slags søppelkorps er dette?

Barnehagebarna i Rakkestad får ikke lov å være med i skoletoget fordi Søndagsskolens Musikkorps må stoppe og dermed kommer ut av takt, skriver Rakkestad avis.

Her kan man jo virkelig starte å lure hva slags korps dette er!! Mer eller mindre alle korps jeg har sett pleier å måtte stoppe opp for å vente på noen andre, det er jo bare slik det er i 17. mai toget!! Hvis dette korpset får støtte via grasrotandelen til norsk-tipping så bør den støtten fjernes umiddelbart og det er ikke en holdbar unnskyldning for å stenke barna ute fra 17. mai toget. Såvidt jeg kan se så finnes det ingen grunn til å nekte barna å delta i 17. mai toget.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=562836
http://www.dagbladet.no/2009/05/06/nyheter/barnehage/innenriks/6081751/

10 kommentarer:

 1. Kan ikke annet enn å si meg enig. Beste måten å løse problemet på er jo å sende barnehagebarna først ut i toget. De gangene jeg har sett dette blitt gjort, har det aldri blitt oppstått noen gleppe bakover.
  Hva er vitsen med ett korps som løper alene gjennom gatene, og resten av folkene kommer langt etter.

  SvarSlett
 2. herregud for et korps. jeg har spilt i korps i ca 8 år nå, og her jeg spiller så har det aldri, verken for hoved eller junior korps, å holde takta når man går i 17 mai tog. man må bare regne med at man må gå saktere til tider.

  og ja, jeg spiller trommer så en del av jobben min under 17 mai er å holde takta.

  SvarSlett
 3. Har du egentlig lest artikkelen?

  Det er slett ikke korpset som har krevd dette, men 17.mai komiteen som har misforstått.

  SvarSlett
 4. Er veteran i korps helt fra 1947-barnetoget tilhører BARNA og at korpset kommer i utakt er noe forferdelig vås.Kanskje trenger korpset der mere drill. Inviter en fra Garden til ett par timers trening å er dette løst. Ellers tillykke til både barn og musikkkorps. Sønner av Norge er en fin marsj.

  SvarSlett
 5. Hvis korpset ikke klarer å gå, innimellom stoppe opp litt OG spille musikk samtidig så er det vel heller dem som ikke bør møte opp tidlig på 17.mai?
  Dette prøvde de å gjøre i Arendal også for ett par år tilbake. Evneveike folk som ikke skjønner at det må være lov med noen små "glipper" på barnas dag!!!

  SvarSlett
 6. Til de som ikke orket å lese hele artikkelen; her er hva korpset har sagt: "- Vi har aldri bedt om at barnehageungene skal ut av barnetoget, men bedt komiteen å finne en løsning slik at de kan gli inn bak barneskolene - og foran oss - uten at det blir for mye venting og for stor gløppe mellom skolene og barnehagene" ....Men historien blir ikke så morsom lenger da, journalisten sin historie var mye morsommere. Neste potensielle overskrift: "Barnehageansatte nekter barna å gå i borgertog i Rakkestad"

  SvarSlett
 7. søppelkorps skal være i ett ord, ikke to!

  SvarSlett
 8. Første bud for personen bak bloggen må være å lese hele artikkelen før han kaller et korps for søppel korps (sic).

  Du referer jo selv til Rakkestad Avis. Les!

  SvarSlett
 9. Jeg spiller selv i korps, og hvis alle korps har til enhver tid en trommis som holder takten gående uavhengig av om korpset er i bevegelse eller ikke.

  Som korpsmusikkant i Bergen vil jeg si at det største problemet med å holde takten er når du møter andre korps som spiller i et annet tempo!

  SvarSlett
 10. Anonym 14:57 : Rettet.. Beklager ulempene dette må ha påført deg.

  Anonym 15:14 : Lenge leve latskapen :)

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)