fredag 15. mai 2009

Myndighetene må skjerpe seg!

I et rom på Dale asylmottak i Sandnes bor 60 år gamle Leila Ibrahim. Der har hun bodd i ti år.

- Vi som bor på Dale lenge, vi er som døde personer, vi er ikke i live som andre. Det er ikke lett å bo ti år på Dale, sier Ibrahim til TV Aftenbladet.

Er det noen som tvinger henne til å være igjen i Norge etter at hun har fått avslag? Skulle jo nesten tro det siden det er så fryktelig å være på Dale..
Ibrahims saksmappe inneholder avslag etter avslag. Utlendingsnemnda har slått fast at hennes psykiske problemer ikke er alvorlige nok til å få opphold på humanitært grunnlag. Men Ibrahim vil ikke reise ut av landet, og til nå har ikke myndighetene gjort noe for å hente henne.

- Nå har hun bodd på et asylmottak i snart ti år, og da er det vel kanskje på tide å få endret det ut fra menneskelige hensyn, sier advokat Arvid Sjødin. Nå skal han sende en ny asylsøknad på hennes vegne.


Kanskje på tide at myndighetene skjerper seg og starter å sende ut personer som får avslag med en eneste gang i steden for å la de sitte på asylmottak resten av livet?

http://www.dagbladet.no/2009/05/15/nyheter/innenriks/asylpolitikk/asylmottak/6246913/

21 kommentarer:

 1. Innvandringspolitikken til Norge er helt bizar. Er denne damen liksom bare ett "tilfelle" som har gått alle bedrevitere og advokater hus forbi?

  Går det litt fort i svingene her kanskje?

  SvarSlett
 2. Du tok ordene ut av munn min....Hun har fått gjentatte avslag. Kan ikke sutre over langt opphold på mottak da syns jeg.
  Tafatte myndigheter og da, som ikke tar tak i disse tilfellene. Men,60 år....
  har litt medfølelse for damen og stakkar...

  SvarSlett
 3. Dra til helvete kanskje på tide å sende deg ut.

  SvarSlett
 4. Jeg synes at folk som har fått avslag OG de som begår kriminelle handlinger skal på hue ut med EN gang. Ikke vente med det.

  -Prox

  SvarSlett
 5. dra til helvete paki

  SvarSlett
 6. alle pakistana er terrorist

  SvarSlett
 7. Ingen tvinger deg til å være i Norge heller din jævla pakkis!

  SvarSlett
 8. Anonym 23:42 : Tror ikke det du :p Har nok sikkert levd i dette landet lenger enn deg og har ikke så mange andre plasser å gå. Ingen gjennværende familie i pakistan.
  Og slapp av, jeg har jobbet siden jeg var ferdig med skolen, kun et par dager sykefravær så er ikke noe snylter heller ;)

  Anonym 23:51 : ikke alle ;)

  Anonym 23:59 : Nope, har heller ikke sakt at noen tvinger meg til å være her. Jeg liker meg bare her og er oppvokst her. Er ikke noe asylsøker eller avkom av asylsøkere ;)

  SvarSlett
 9. Prox: Er helt enig med deg. Skal et land fungere så får lover og regler følges. Avslag på asylsøknad betyr avslag. Og når asylsøkere gjentatte ganger blir tatt for kriminelle handlinger så burde de sendes ut. Ingen land er tjent med å ta imot kriminelle folk, da blir det bare mindre plass til personer som fortjener det.

  SvarSlett
 10. Men nå er det skål og god natt fra meg til dere alle!
  (ja også dere som kaller meg for en pakkis, det er bra dere kaller en spade for en spade ;) )

  SvarSlett
 11. Palestinsk?har 7-8barn som hun skal søke gjenforening med,som igjen har 7-8 barn som skal.....nice try

  SvarSlett
 12. Det er jo så jævlig trivelig på Gaza og vestbredden så at hun ikke reiser hjem fatter jeg ikke.

  SvarSlett
 13. Å la mennesker sitte på asylmottak i flere år mens de (forgjeves) sender avgårde søknader i håp om å få opphold er regelrett tortur. Myndighetene tror de er snille når de åpner for et utall ankemuligheter, men i realiteten er de torturister. Det er på tide at noen tar affære, skal stemme Frp til høsten!

  SvarSlett
 14. dette viser vel bare at innvandrerlovverket ikke er verdt papiret det er skrevet paa. clawdia

  SvarSlett
 15. hmm, jeg vet ikke helt om jeg har sympatien her. Når jeg klikket på artikkelen så tenkte jeg at hun hadde ventet 10 år på å få saken behandlet, men hun har jo fått avslag på avslag. Fatter ikke at man skal kunne få oppholde seg i landet til tross for avslag? Det jeg reagerer på er at ingen har sendt henne ut, er det det hun klager over at ingen har tatt affære og sendt henne ut?!

  SvarSlett
 16. Med en gang de har fått avslag skulle de vært internert i leire og deretter ut sendt innen 10 dager, det skulle ikke vært mulig å klage på avslagene, det er bare for å hale ut tiden og håpe på å få sympati.
  Har hun fått avslag og valgt å ikke returnere men i stedet bli sittende der så er det ikke synd i henne, hun har selv valgt det men det er feil at de har mulighet til å sitte der i det uendelig.
  Ingen som har fått avslag eller som skal sendes ut av andre grunne skulle få gå løse, de må plasseres i lukkede interneringsleire med skikkelig vakthold og seller.

  Mvh
  Gunnar

  SvarSlett
 17. Jeg reagerer kraftig på at en gammel dame på 60 skal sitte på et asylmottak i 10 år. Det stod å lese i dagbladet idag om Taliban-ministeren som er kvoteflyktning og fikk opphold. En ondskapsfull mann som har undertrykt mennesker på det verste i Afghanistan. Sett dette i sammenheng med damen på dale. Hva har hun gjort?

  Greit hun har fått avslag. En terrorist får bli og nå i ettertid prøver man å bli kvitt ham fordi han preker i moskeen og oppildner til kamp mot vestlige verdier. Norges asylpolitikk er helt på viddene. Kriminelle får bli, men gamle damer dem vil man ha ut.

  SvarSlett
 18. Hun sitter der frivillig, har vist fått avslag så da er det bare for henne og returnere dit hun kom fra. Synd dette skjer, slike som henne burde vært utsendt med en gang eller internert i lukkede leire der alle som hadde fått avslag hadde blitt plassert. Det skulle ikke vært mulig å klage på et endelig avslag, de må sendes ut med en gang, og eller interneres i lukkede leire der de ikke har mulighet til å komme ut.

  Mvh
  Gunnar

  SvarSlett
 19. Å det er streng sensur for hva som blir godtatt her, tidliger innlegg ble stoppet, er det komunist styre på denne siden???
  Mvh
  Gunnar

  SvarSlett
 20. Har ingenting å si hvor gammel hun er, skulle vært utsendt for 10 år siden. Kan ikke ta i mot alle som kommer hit. Alle som har fått avslag skulle vært innternert i leire der de var innelåst til de ble sendt ut av landet.

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)