tirsdag 26. mai 2009

Hvor farlig kan en moské være? Livsfarlig.

Er det bare meg som reagerer på dette eller er det flere som også reagerer?
Politiadvokat Skålevik bekrefter at politiet har registrert tre anmeldelser mot mannen for drapstrusler. Alle fra ekssamboeren. Den første ble innlevert 11. november i fjor. Deretter kom en ny anmeldelse 29. desember i fjor.

- Men kvinnen trakk sin påtalebegjæring etter at saken hadde vært oppe i eldrerådet i moskéen de begge tilhører. Rådet påla 29-åringen å holde seg unna kvinnen. Hun sa derfor at hun følte seg trygg, og derfor ikke ønsket noen sak. Selv om hun fastholdt at drapstruslene hadde funnet sted, sier Skålevik til Dagbladet.

Her har vi to ting vi kan henge oss opp i, det første er jo det at en moské har vært en direkte årsak til at kvinnen som ble forsøkt drept av sin eks mann trakk sin påtalebegjæring etter at de eldre i moskéen de gikk i "påla" mannen å holde seg unna.

Det andre er jo det at i denne saken så virker det jo som om de eldre i moskéen de tilhører føler at de kan stille seg over norsk lov.
Drapstrusler ER ulovlig og skal anmeldes uansett hva de eldre i en moské sier eller mener!
De eldre i moskéen burde anbefalt henne å anmelde saken og skulle hjulpet henne gjennom den prosessen, men via sine handlinger så har de heller satt hennes liv i livsfare.

http://www.dagbladet.no/2009/05/26/nyheter/innenriks/drapsforsok/politiet/6410403/

15 kommentarer:

 1. Nå må vel denne potensielle drapsmannen enten isoleres for alltid eller hodestups sendes tilbake til Somalia.

  Dette er nå et krav fra mannen i gata, og ikke la oss få en "forsvarsadvokat" som alltid holder med forbryterne.

  SvarSlett
 2. Ikke skyld på moskeen.Han som drepte kona på Nesøya,hadde også kommet med trusler i forkant som naboene hadde ignorert.Ansvar ligger hos gjerningsmann,drittlei av at alt skal forklares med religion hvergang en muslim dreper.Hadde en av Orderudgjengen vært muslim så hadde vel pressen klart å få noe ut av det også.Hvis drap av muslimer er så plagsomt,så ta i fra dem passet,den værste straffen er vist å komme hjem har jeg skjønt.

  SvarSlett
 3. Hadde naboene til hun på nesøya mer eller mindre rådet henne til å ikke anmelde det og gitt henne en falsk trygghet med å si til mannen at han ikke skulle drepe henne?
  Nei nettopp.

  SvarSlett
 4. Vil ikke blande inn religion i dette, dette skjer med etniske nordmenn også. Kjenner til en annen sak der mannen prøvde å kjøre ned kona rett foran øya til lensmannen:

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.6192679

  Men uansett, tanken på at nordmenn nå begynner å bli drittlei de stadige grove hendelser med utlendinger innblandet gjør meg ørlitegrann bekymret. Lurer på om begeret snart blir fullt for enkelte at de selv velger å gripe inn...en slags borgerlig reaksjon. Tar loven i egne hender... driter i rettsvesenet og følger gamlemåten istedet med lynsjing og nakkeskudd langt inne i de dype skoger og det som er. Norge er jo egentlig et drømmeland for kriminelle, uansett nasjonalitet og religion. De får knapt med straff her.
  Folk går lei til slutt.

  Ellers bra blogg du har, følger jevnlig med.
  Keep going!

  SvarSlett
 5. Takk! ikke bare jeg som la merke til dette. Jeg syntest det var horibelt at det er slik at et muslimsk råd nå begynner å ta makten i Trondheim. Jeg bor her selv, og er ikke akkurat glad ver å vite at det kan skjule seg så mangt rundtomkring her pga. et "eldreråd" som hærsker over loven. Burde blitt tatt hånd om dette også.. for å vise at her i Norge er det norsk lov som gjelder, og ikke de andre looney-toon styrer som leder og bestemmer.

  SvarSlett
 6. Det horrible og tåpelige her, er jo at et norsk, offentlig organ som politiet overhode tar hensyn til hva "moskèen" måtte mene eller uttale! Verken islam eller muslimske organer skal ha snev av legitimitet i Norge! Problemet ligger ikke i at enkelte muslimske idioter og voldsmenn begår overgrep, men at Norge som nasjon overhode tillater den fascistiske volds-ideologien islam! Forby islam, forby etablering av moskèer - og selvsagt slutt å gi oppholds- og arbeidstillatelser til imamer!
  Vil vi fortsette arbeidet for likestilling, menneskerettigheter, individuell frihet og rettssikkerhet for alle her i landet, kan vi ikke samtidig tolerere en ideologi som motarbeider alt dette!
  NEI TIL ISLAM I NORGE!

  SvarSlett
 7. Jeg er enig med Innvandreren. I denne saken spiller moskeen helt klart en meget tvilsom dobbeltrolle som både geistlig og verdslig leder. På generelt grunnlag vil jeg si at selv om religiøse ledere noen ganger kan være med på å løse problemer der muslimer er innvolvert, så har jeg mine sterke reservasjoner til at de forsøker å styrke sin rolle som en de facto stat i staten. Storsamfunnet og i særskilt grad, politikere, er uforvarende med på dette ved at de gjentatte ganger benytter seg av de religøse ledere i sin omgang med muslimer og gir således disse indirekte anerkjennelse som verdslig autoritet.

  Den unike stillingen til muslimske religiøse ledere, bidrar til at integreringen av landets mange muslimer blir vanskligere. Dette grunnet både denne dobbeltrollen og fordi mange av disse religiøse lederne har et negativt syn på vesten og våre verdier og videreformidler dette i sine forsamlinger.

  I denne spesifikke saken så har moskeens inngripen også hatt en direkte uheldig innvirkning. Offeret trakk sin påtalebegjæring sannsynligvis etter råd fra disse. I etterkant har det vist seg å ha vært et mistak.

  Når det er sagt; så har politikere også ansvar for at bevilgningene til politiet er såvidt stramme. Dette gjør at etterforskningskapasiteten blir rammet og saksbehandlingen forsinket. Utover økte resurser til politiet, er jeg for innføring av GPS lenker på gjerningsmenn. Voldsalarmer er liten eller ingen hjelp om en gjerningsmann skulle bestemme seg for å begå et overgrep.

  SvarSlett
 8. Takk for et bra og saklig innlegg ! Først og fremst er det for jævlig at noe sånt kan skje. Som vi vet så er denne type mannfolk fra alle miljøer og nasjoner. Helt riktig som du skriver at de eldre ikke står over norsk lov og at alle sånne saker skal anmeldes. Hvis vi skal få til en vellykket integrering så skulle de eldre her ha hjulpet kvinnen med anmeldesen, da ville vi fått mindre fremmedfrykt. vi skal heller ikke glemme at de har vært tilsvarende saker hvor kristne ledere har støttet overgriper ved å tie om hva som har skjedd. F.eks ved at ungdomsledere/forstandere har drevet på i mange år med nye jenter hele tiden....
  Og for å slippe skandaler i menigheten så har de latt være å gjøre noe.

  SvarSlett
 9. Her er det 3 "skyldige". Det er selvfølgelig mannen, moskeen som ikke tok mannens trusler alvorlig nok og kvinnen som trakk anmeldelsen.
  Det er ikke noen tvil om at drapstrusler må tas alvorlig. Veldig alvorlig.

  SvarSlett
 10. Lag en blogg på det som skjer i Drammen nå.
  Der har ett firma som leier ut lokaler (Ligger i Stokke i Vestfold) til asylsøkere/innvandere og lykkejegere fått gjennomslag i UDI om at Drammen må ta imot flere asylsøkere.
  Hele bystyret er imot, og det er også byens innbyggere.
  Vi har nå 23% av innbyggere med utlanskopprinnelse.
  Vi blir totalt overkjørt.

  SvarSlett
 11. Er jo "litt" betenkelig at hver gang jeg leser om en voldssak eller voldtekt, så tenker jeg "oioi, lurer veldig på hvem som utførte DET gitt..", og leser såklart 80% av gangene "utenlandsk opprinnelse" litt lenger nede i saken. Hvordan er det mulig at innvandrere står for så mange av voldshandlingene når de er såpass i mindretall? Man kan ikke gjemme seg bak rasisme lenger, innvandrere må innse at de gjerne kommer fra en voldelig kultur og religiøst samfunn. Alt annet er idioti å påstå. Det er MASSE flotte innvanderer som jeg er stolt av å kjenne, men de innser også det jeg sier her. Dette ER et totalt kulturkrasj, det er bare fakta. Kunne bare ønske alle innvandrere innså hvilket utrolig land de har fått lov å bo i, og gjør noe ut av livet sitt isteden for å falle tilbake på stereotypiske forestillinger. Gjør meg sint og lei meg. Mest av alt irritert over å bli hengt ut som rasist hvis man påpeker den rosa elefanten i rommet. På tide å få folk ned på bakken, ærlig talt.

  SvarSlett
 12. Hvorfor tenker alle nordmenn bare rett frem, og bruker ikke hode til noe fornuftig isteden for å bare si at Islam har skyld i ditt og Islam har skyld i datt. Hvorfor i helvete er det ingen som drar inn Kristendommen når noen etnisk norske dreper noen? Nei da har de vært "psykisk ustabile i gjernings øyeblikket? Skal jeg som innvandrer da kunne si at alle nordmenn er psykisk syke; bør bli låst inne osv osv..??
  Hvis han hadde hørt på Moskeen så hadde han jo ikke førsøkt å drepe denne kvinnen, når han alikevel velger å gjøre det, hvorfor er det da ingen som sier at han ikke er en god muslim? Han er ingen muslim, når han prøver å drepe sin ekskone/samboer.. Hvorfor er det slik at nettopp når noen prøver å DREPE noen at de blir muslimer i deres øyne.. Lurer på om jeg hadde blitt sett på som muslim hvis jeg hadde gjort noe bra for norge, nei da hadde jeg jo vært norsk.. Har bodd i norge i 17 år, og heldigvis aldri følt meg norsk, selv om mine venner/kollegaer osv sier -ja men du Er JO NORSK, er det for å gjøre meg glad, hvorfor skal jeg bli glad, blir jeg mer verdt hvis jeg er norsk?? Nei heldigvis, håper ikke jeg føler meg norsk om jeg så skal dø her...

  SvarSlett
 13. For helv....
  Nok en gang er vi vitne til at våre kjære nye landsmenn driter en lang en i Norske lover. "Da stod han smilende iført håndjern og så på at den skadde ekssamboeren ble fraktet på båre inn i ambulansen..."
  Ut av landet med slike psykopatiske galninger, vi har da nok med vår egen dritt om ikke vi skal importere en drøss i tillegg. Ikke rart Nordmenn begynner å bli skikkelig fed up........

  SvarSlett
 14. Hallo, Atle!? Dette har da intet med politiets ressurser å gjøre! Her snakker vi om politisk aksept av en ond og skadelig religiøs/politisk ideologi! Hjelper ikke om politiet har all verdens ressurser, når deres sjef, justisministeren (og resten av regjeringa og Stortinget), gir ordre om at islam skal beskyttes og alldeles ikke etterforskes og bekjempes!
  Forøvrig HAR politiet ressurser nok, de mangler bare evnen til prioritering... Men dèt er en annen diskusjon ;-)

  SvarSlett
 15. Dette viser nok en gang at sharia aldri bør brukes i Norge.

  Men skal sharia ikke brukes i Norge må man endre innstilling til islam, i dag skal alt med islam bare aksepteres og tåles. Flerkoneri, barnemishandling, overgrep, hat og rasisme er spredd av islam i "religionensfirhetens navn", slik skal det ikke være.

  Velgerne må gi beskjed med stemmeseddelen hva de vil ved neste valg, stem ikke på partier som vil ødelegge Norge

  SvarSlett

Det er intet krav, men hadde vært flott om alle valgte seg et navn når de skriver her, mye lettere å svare da :)